BERTOMEU IMAO VELIKE PLANOVE ZA "VEČITE" Ja sam dao vajld kartu Partizanu
Alo/Vladimir Markovic

Bivši predsednik Evrolige, Đordi Bertomeu, dao je intervju za Mocart Sport u kojem je pričao da je on bio taj koji je dao vajld kartu Partizanu za ovu sezonu i da je to uradio čim se otvorila prilika za dva tima iz Beograda u elitnom takmičenju.

On je istakao i da je u planu bilo da Zvezdi i Partizanu da dugogodišnje licence, da prođu kroz sličan proces kao Asvel i Bajern. 

- Srbija je uvek bila država koja se razlikovala od onih kojima smo davali dugoročne licence. U Španiji, Nemačkoj, Turskoj ili Rusiji, pojedini timovi su godinama jasno dominirali nacionalnim ligama. Zato je imalo smisla uručiti im višegodišnje članstvo. Kada su pitanju Srbija, kao i Jadranska liga, drugačija je situacija. U jednom periodu je Cibona bila veoma snažna, pa Partizan i Crvena zvezda, tu je bila i Budućnost... Nije bilo tima koji jasno dominira, kao što to recimo rade Panatinaikos i Olimpijakos u Grčkoj, Barselona i Real Madrid u Španiji ili CSKA u Rusiji. Zbog toga nsimo mogli da se odlučimo za jedan put.

- Sada mogu da kažem da se ove sezone prvi put otvorila prilika za dva srpska tima u Evroligi i da sam ja bio taj koji je dao vajd kartu Partizanu. Bilo je pravo vreme. Čim se otvorila prilika za dva tima iz Beograda u Evroligi, iskoristio sam je. Postojali su objektivni uslovi. Crvena zvezda je bila šampion ABA lige, Partizan se razvijao i bio važan u Evrokupu - rekao je Bertomeu i rekao da je planirao da Zvezda i Partizan prođu kroz proces dobijanja višegodišnje licence. 

BERTOMEU IMAO VELIKE PLANOVE ZA

EPA/DANIEL DAL ZENNARO

 

OGLASIO SE GLIKMAN Otkriveno zašto kazna za Kampaca nije smanjena

- Bilo mi je u planu. Zajedno sa brojnim drugim stvarima. Bez sumnje. Evroliga mora više da radi sa timovima, ali mnogo stvari je bilo u mojim planovima... Hajde da pričamo o berlinskoj Albi. Bila je u mojim idejama i dobila je vajld kartu za dve godine. To je proces. Asvel i Bajern su bili u takođe bili u mojim zamislima za budućnost, pa su pre dobijanja dugoročnih licenci dobili vajld karte na dve godine. To je proces i planirao sam da kroz isti prođu Crvena zvezda i Partizan - rekao je Bertomeu, umesto koga je na mesto predsednika sada došao Dejan Bodiroga, nakon što je većina klubova osnivača Evrolige izglasalo nepoverenje Špancu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading