OGLASIO SE GLIKMAN Otkriveno zašto kazna za Kampaca nije smanjena
Foto: Privatna arhiva/ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganović

Generalni direktor Evrolige Maršal Glikman objasnio je zašto su sankcije za košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet ostale na snazi.

Podsetimo, oni ne mogu više da registruju nove igrače do 28. februara što je najviše pogodilo novopridošlog Fakunda Kampaca.

- Kao što znate, igrači nisu plaćani na vreme. Imamo nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanja koja je sprovela detaljniju istragu. Ne želim da ulazim u detalje njihovog rada, ali nismo želeli da se mešamo. Oni su nezavisni. Došli su do zaključka da klub nije dostavio određene potrebne informacije. U to vreme mogli su da registruju igrače koje inače ne bi mogli što bi im u perspektivi dalo komparativnu prednost. Moje jedino ovlašćenje kao generalni direktor je amnestija i sa time bih učinio da čitava stvar nestane kao da se ništa nije dogodilo - rekao je on u intervjuu za litvanski portal Basket News.

LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE HVALI KAMPACA Video je nešto što mnogi drugi nisu u njegovoj igri

Potom je dodao:

- Nije pitanje hoće li igrati Kampaco ili ne. Nema veze ništa sa Kampacom. Moramo da održavamo integritet sistema, naročito u situaciji kada nam je to zahtevala Komisija za kontrolu upravljanja. Zato nisam smatrao da je kao generalni direktor istupim i promenim nešto što se već duže vreme odvija, rekao je.

Pomenuo je i da je direktno komunicirao sa Kampacom ali mu nije mogao pomoći iako su imali imejl prepisku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading