UOČI MEČA SA PARTIZANOM MZT se pojačao američkim centrom
MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrović

Kako se navodi, iskusni 27-godišnji Amerikanac dolazi na mesto Sameta Jigitoglua, koji je otkupio ugovor kako bi se vratio u Tursku. 

-Abu je snažniji i iskusniji od turskog košarkaša, što nam daje nadu za mnogo veći doprinos centarske linije u susretima koji su pred nama. Prave se napori da odmah dođe u Skoplje i da se do nedelje obave sve administrativne formalnosti, da bi u plavo belom dresu debitova već u duelu (ABA lige) sa Partizanom u Beogradu, zakazanom za ponedeljak - ističe uprava MZT.

PROBLEM ZA BASKONIJU PRED CRNO-BELE Najbolji trojkaš verovatno propušta meč u "Areni"

Abdul-Malik Abu je košarkaš koji se dobro snalazi na pozicijama „četiri“ i „pet“ i od kojeg u MZT očekuju da „donese čvrstinu u reket“ skopskog tima.

Dolazi iz Izraela, gde je nastupao za Hapoel Galil Elion, a prethodno je igrao za bundesligaš Vurzburg, korejski prvoligaš Čangvon, turski Beledijespor, Sporting iz Lisabona i Vrijednosnice Osijek, što mu je bio prvi međunarodni transferfer.

Dodaje se da iza sebe ima više nego solidnu NCAA karijeru na Državnom univerzitetu Severne Karoline, gde je u jednoj sezoni prosečno beležio 11,8 poena i sedam skokova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading