OSAM EKIPA JE PREMALO Mesina želi više timova u plej-ouf Evrolige
EPA

Evroliga je tačno na polovini svog puta u regularnom delu sezone, Partizan i Crvena zvezda su i dalje veoma blizu mesta koja vode u plej-of, pa ne bi bilo čudno da večiti rivali na kraju odu sve do samog kraja.

Sistem plej-ofa u Evroligi nije se mnogo menjao u poslednjih nekoliko godina, odnosno od kako je liga proširena na 18 timova. Osam ide u borbu za Fajnal for.

Ipak, neki misle da to nije pravedno, odnosno da u borbi u plej-ofu mora da se nađe više ekipa. Razne solucije predlaže Etore Mesina, legendarni trener Olimpije iz Milana.

TEŽAK PORAZ ATLANTE Bogdan dvocifren, ali nedovoljno, Lejkersi pružili brutalnu partiju

On ističe da je bio prvi koji je ukazao da je proširenje neophodno. 

- Već sam to rekao pre dve ili tri godine. Možda sam bio i prvi. Moramo da razmislimo o drugačijem formatu za plej-of. Samo osam od 18 timova ide dalje, a to nije fer. 

Podsetio je na sistem koji od skora postoji u NBA ligi.

- Kada pogledate kakva je situacija tamo, 16 timova ide u plej-of, a uz to su tri-četiri uključena u plej-in - naglasio je Mesina.

Ove godine Evroliga je nikada ujednačenija. Podsetimo, prvih pet timova na tabeli ima identičan učinak od 11-6, dok prvo i deseto mesto dele samo dva trijumfa. Proširenje bi sigurno godilo večitima, koji su i ovako blizu da "upadnu" među najbolje. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading