ŽALGIRIS ŠOKIRAO BARSU Fenerbahče nastavio sjajan niz protiv Valensije, Gudurić potvrdio pobedu
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Prevagu na tasu Žalgirsa, doneli su Kinan Evans sa 18, Rolands Smits i Edgaras Ulanovas sa po 15 poena. Kod Barselone, Jan Veseli je postigao 12, Tomas Satoranski, Kori Higins i Rokas Jokubaitis po 10. Nikola Kalinić je postigao četiri. 

Žalgiris je na krilima navijača, a posle pobede nad Virtusom u prošlom kolu, odigrao sjajno prvo poluvreme. Ekipa iz Litvanije je agresivnom odbranom uspela da zatvori sve prilaze svom košu, iz dobre odbrane, stiglo je veliki samopouzdanje za igru u napadu. Žalgiris je postigao dosta lakih poena, ubacio je pet trojki, pa je na poluvremenu vodio sa 44:35.

(UŽIVO) PARTIZAN - VIRTUS Crno-beli čuvaju veliku prednost, dominacija protiv Italijana

Edgaras Ulanovas je postigao 13, Rolands Smits 11, a Kinan Evans osam poena za Žalgiris. S druge strane, u sastavu prilično blede Barse, bolji od ostalih, bili su Sertak Sanli i Tomas Satoranski sa po osam poena.

U nastavku meča, Barselona je uspela da podigne nivo igre, pre svega u odbrani. Za razliku od prvog poluvremena, nešto lakše je nalazila put do poena, pa je stigla do 49:50, a uoči poslednjeg kvartala, na semaforu je pisalo – 56:55 za Barsu.

U završnoj deonici, usledio je rat nerava. Na šest minuta pre kraja, Žalgiris je vodio sa 67:61, posle dve trojke u režiji Evansa i Dimše. Barsa je odgovorila serijom 7:0. Kalinić je pogodio za 70:69, zatim je promašio za tri poena, nedugo zatim i Jokubaitis. Butkevičijus je na 29 sekundi pre kraja kaznio promašaje Barselone – 72:70. 

Kalinić je promašio trojku, a Evans pogodio jedno slobodno bacanje na 15 sekundi pre kraja. Laprovitola je pogodio dva slobodna bacanja – 72:73. Evans je izgubio loptu, ali se zbunila i Barsa, pa Satoranski nije uspeo da uputi loptu ka košu.

U narednoj rundi, Žalgiris dolazi u Beograd na megdan Partizanu, dok će Barselona pobednički niz nastojati da nastavi protiv Milana na svom parketu.

Košarkaši Fenerbahčea upisali su četvrtu pobedu u Evroligi u isto toliko odigranih mečeva. 

Za nastavak savršenog početka sezone, Fenerbahče je na svom parketu u četvrtak savladao Valensiju koja je pretrpela treći poraz u sezoni. Turski klub slavio je rezultatom 79:77 (20:25, 14:18, 26:15, 19:19). 

Prvo poluvreme pripalo je Valensiji koja je nakon prvih deset minuta imala pet poena prednosti, a na poluvreme je otišla uz rezultat 43:34.

Meč je prelomljen u trećoj deonici u kojoj je Fenerbahče rivala sveo na samo 15 poena i napravio preokret nakon čega je u poslednjem kvartalu osržavao prednost i upisao novu pobedu. Nije da je nedostajalo neizvesnosti. Na samo nekoliko sekundi pre kraja Valensija je prišla na poen zaostatka. Pobedu Fenerbahčea je sa linije za slobodna bacanja potvrdio Marko Gudurić. 

Najbolji u Fenerbahčeu su bili Skoti Vilbekin sa 20 poena, Najdžel Hajs-Dejvis sa 17 i Džonatan Motli sa poenom manje. Marko Gudurić je meč završio sa deset poena, jednim skokom i jednom asistencijom.

U ekipi Valensije su se istakli Kris Džons sa 16 poena i Bojan Dubljević sa 13. Na deset je stao Sem var Rosom. Klemen Prepelič postigao je četiri poena.

U petom kolu, Fenerbahče gostuje Anadolu Efesu, a Valensija će dočekati Albu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading