SRBIJA ILI HRVATSKA? Veliki košarkaški  talenat još uvek vaga...
Foto: ALO/Marko Metlaš

Mario Nakić (21) je sin bivšeg košarkaša Partizana Ive Nakića, koji je sa "crno-belima" bio šampion Evrope 1992. godine.

Mario Nakić je rođen u Beogradu, a u mlađim kategorijama je igrao za Zemun i Partizan. On je sa 14 godina prešao u Real, a sa madridskim klubom je 2019. osvojio juniorsku Evroligu.

ŽOC OTKRIO PROBLEM Obradović: Nije lako...


Nakić je igrao i za prvi tim Reala, a potom je prešao u Ostende da bi tokom leta potpisao trogodišnji ugovor sa Igokeom.

"Ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam rekao da je ovo super prilika, jer Igokea pravi dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Ovo je klub koji je izbacio dosta košarkaša i koji su kasnije prešli na veći nivo. Srećan sam što sam ovde. Mislim da je to dobro za mene, jer sam za sada zadovoljan. Došao sam da radim, dobro igram i da se dokažem", rekao je Nakić.

SAMO OVAJ PUT "Delije" se hitno oglasile zbog Raduljice, problem je Partizan

On je istakao da je pratio utakmice na Evropskom prvenstvu gde je navijao za zemlje bivše Jugoslavije.

"Imam mnogo prijatelja u svim reprezentacijama iz regiona. Pored Srbije i Hrvatske, navijao sam i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH... Pratio sam sve utakmice, ali rezultati nažalost na kraju nisu bili najbolji, ali naši ljudi su uvek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima. Sigurno su dali sve od sebe i odigrali su najbolje što su mogli. Međutim, to je košarka, na sledećem takmičenju ostvariće bolje rezultate", istakao je košarkaš Igokee.

Nakić može da igra za selekciju Srbije, ali i Hrvatske. On u mlađim kategorijama nije igrao ni za jednu reprezentaciju.

"Izbor reprezentacije? O tome ćemo kada bude vreme za to", zaključio je Nakić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading