ON JE BACIO DONČIĆA U BLATO Zabranio rođenom bratu da igra, napravio skandal veći od "frke Teodosić", pa zablistao kao nikad
Foto: FIBA

Sjajni as je bukvalno sam pogurao svoj tim do pobede. Ponitka je imao 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija za 36 minuta, i odigrao je partiju života.

Ipak, nije bilo sve tako sjajno pred početak EP.

Skandal je obeležio pripreme Poljaka za Evrobasketa, dešavanja su izazvala burnu reakciju. 

"DONČIĆ JE OBIČAN MOMAK, NE PONAŠA SE KAO ZVEZDA" Bivši igrač Partizana otkrio kakav je Slovenac

Marsel Ponitka rekao je da njegov stariji i poznatiji brat Mateuš Ponitka čini sve da ga izbaci iz nacionalnog tima. To se na kraju i dogodilo. 

- Mateuš me ne prihvata u ekipi, ne vidi nikakvu šansu da sarađuje sa mnom u nacionalnom timu. Ako ima neki problem sa mnom nekada dođe da to rešimo kao muškarci - rekao je Marsel Ponitka krajem avgusta. 

Kapiten nacionalnog tima Poljske je istakao da sa svojom porodicom nema nikakav kontakt i da je od 19. godine rešio da se odvoji od brata i od roditelja.

IZNEVERIO SAM CELU ZEMLJU Donči otkrio dramu na poluvremenu, morao je da primi injekciju

Marsel i njegovi roditelji stalno prave žrtve od sebe. Ja sam započeo samostalan život sa 19 godina, a od tada mene i moju suprugu konstantno vređaju moji roditelji kojima se kasnije pridružio Marsel - rekao je Mateuš Ponitka.

Selektor je mora da bira između dva igrača.

- U ovom momentu nema nikakve šanse da rešimo konflikt i ne mogu da zamislim da igramo u istom timu. Ako selektor odluči da je Marsel korisniji od mene, vrlo rado ću mu prepustiti mesto - jasan je bio stariji brat Ponitka.

Jasno je bilo koga će selektor da izabere... Na kraju se ispostavilo da nije pogrešio. Poljska je u polufinalu, a Pontika je izrastao u istinskog heroja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading