FRANCUSKA POSLE UTAKMICE ZA INFARKT SRUŠILA ITALIJU "Azuri" izgubili dobijeno, Ertel odveo "trikolore" u polufinale Evrobasketa
AP Photo/Michael Sohn

Francuska je posle produžetka pobedila Italiju sa 93:85.

Prvo poluvreme proteklo je u kontroli "trikolora" koji su na odmor otišli sa vođstvom 38:31.

Tokom treće četvrtine Francuzi su imali i +10, a onda je usledila serija Italijana. Meč je neodoljivo počeo da podseća na onoj u kojem su "azuri" srušili Srbiju u osmini finala.

Sve je polazilo za rukom košarkašima Italijama, ponovo ih je neverovatno služio šut.

Simone Fontekio je u 38. minutu pogodio trojku za 75:68, Francuzi su uspeli da dođu do dva poena minusa (77:75), a Fontekio ih je vratio u život promašivši oba penala na 16 sekudi pre kraja. Toma Ertel je iskoristio poklon i polaganjem lopte u koš uveo je meč u produžetak.

Ertel je bio ključni igrač Galskih petlova i u dodatnih pet minuta, mada je i Rudi Gober postigao četiri poena, uključujući i penale na 1:55 minuta pre kraja za 87:83 za svoj tim. Istina, imala je Italija još jednu šansu i napad za vođstvo, ali Điđi Datome nije bio precizan u šutu za tri poena.

Ertel je bio najefikasniji sa 20 poena uz 8 asitencija, Gober je imao 19 uz 14 skokova, Evan Furnije 17, a Timote Luvavu 13.

U poraženom timu Fontekio i Spisu (4/5 za tri) su postigli po 21 poen, Datome 12, a Nikolo Meli 10 uz 4 skoka i 7 asistencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading