BRUTALNA NEMAČKA "ZGAZILA" GRČKU Adetokumbo i ekipa se vraćaju kući
Foto: AP/AP Photo/Michael Sohn

Košarkaši Nemačke pobedili su Grčku sa 107:96 pa će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Španije, koja je nešto ranije pobedila Finsku sa 100:90.

Prevagu na tasu Nemačke, koja je ubacila 17 trojki, doneli su Denis Šreder sa 26 poena i osam asistencija, Andrea Obst sa 19, Franc Vagner sa 19 i Daniel Tajs sa 13 poena i 16 skokova. Janis Adetonkubo je postigao 31 poena uz sedam skokova i osam asistencije, Janulis Laranzakis je ubacio 18, Tajler Dorsi 13 poena.

Nemci su na krilima navijača sjajno počeli utakmicu. Bili su agresivni u odbrani, udvajali su Janisa Adetonkuba u odbrani, igrali su brzo i lepršavo u napadu, imali su 11 poena prednosti, ali je Janis poveo Grke u seriju od 8:0, kojom su se vratili u meč. Nemačka je vodila posle prve deonice sa 31:27, uz osam pogođenih trojki.

Nemačka je uoči poslednjeg kvartala imala velikih 12 poena prednosti – 83:71.

U završnom kvartalu, Grčka je nastojala da stigne do egala i preokreta, kao što je to uradila u prvom poluvremenu, ali je Nemačka delovala sigurno, igrala je sa mnogo samopouzdanja, nastavila je da pogađa sa distance i pod samim košem, nije dozvolila rivalu da zapreti, zasluženo je stigla do polufinala. Janis Adetonkubo je na pet minuta pre kraja isključen, na oduševljenje navijača u Berlinu, a nedugo zatim, isključen je i Denis Šreder, ali to nije mnogo zabrinulo ljubitelje košarke u Nemačkoj, jer je pitanje pobednika uveliko bilo rešeno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading