SVET KOŠARKE U ŠOKU Statistika je sve rekla: Evo zašto je Srbija izgubila od Italije
AP Photo/Michael Sohn

Zašto Nikola Jokić nije igrao više? Statistika je čini se ovoga puta sve pokazala.

 

- Nikola Jokić je ubacio 32 poena (šutirajući 8/14), uz 13 skokova i četiri asistencije za  manje od 29 minuta. Dok je igrao, Srbija je dala 11 poena više od Italije. Što znači da je Srbija primila 19 poena više nego što je dala dok je on 11 minuta odmarao. A tih "-11" za pet minuta na prelasku iz treće u četvrtu deonicu su i izabcili Jokića sa turnira - napisao je Endi Bejli, koji piše za "Bličer riport".

POTPUNO SLOMLJENI "Orlovi" krenuli kući, izraz lica Nikole Jokića sve govori (VIDEO)

On nije jedini. Veliki broj košarkaških stručnjaka smatra da je selektor Pešić napravio veliku grešku jer je Jokića suviše dugo držao na klupi. Zakasnio je da ga ubaci u četvrtoj deonici, a kada je MVP NBA lige kročio na teren, čini se da je već bilo kasno i da ni on nije mogao da zaustavi strmoglavi pad.

Srbije je doživela veliki šamar... Teško ćemo se oporaviti posle ovoga. Ono što je jasno, Nikola Jokić je svoje odradio. Izostala je pomoć ostalih...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djoka

12.09.2022 10:17

Glavni razlog ODBRANA Srbija je ekipa ka čijem koßu je bačeno najviše trojki. Svaka čast Italijanima. Pripremili ekipu za trojke i uspeli. Tako su i odbojkaši poraženi od Italijana jer je stfučni štab do u detalje analizirao i pripremio ekipu. Možda naši treneri analiziraju ali izgleda slabo primenjuju. Srpska mastovitost više ne prolazi.