HRVATI BESNI NAKON ELIMINACIJE Selektor Hrvatske ljut na sudije nakon ispadanja sa Evrobasketa
EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

 

Selektor hrvatske reprezentacije Damir Mulaomerović izjavio je posle poraza njegovog tima od selekcije Finske u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci da je suđenje bilo katastrofalno i ''da više ne razume šta je faul, a šta nije''.


- Ono što moram da naglasim, suđenje je zaista bilo katastrofalno i više ne razumem šta je faul a šta nije. Ovo je verovatno bila moja poslednja utakmica na klupi. Posle ovoga kao selektor treba da podnesem odgovornost za ovaj poraz'''', rekao je Mulaomerović, nakon poraza njegovog tima od selekcije Finske rezultatom 94:86.

Reprezentacija Finske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je bila bolja od selekcije Hrvatske. Fenomenalan meč odigrao je centar Finske Lauri Markanen koji je postigao čak 43 poena.
HRVATI BESNI NAKON ELIMINACIJE Selektor Hrvatske ljut na sudije nakon ispadanja sa Evrobasketa

Tanjug/Ap

 


- Teška je bila ova utakmica. Svi smo videli da je teško bilo protiv Laurija Markanena. Pokušali smo sve, da ga zaustavimo sa tri, četiri igrača ali je on danas stvarno bio sjajan. Ono što moram da naglasim, suđenje je zaista bilo katastrofalno i više ne razumem šta je faul a šta nije. Međutim, neću reći da je to odlučilo, čestitke Fincima. Imali smo mi svoje šanse ali nismo bili dovoljno koncentrisani, primili smo nekoliko trojki bilo je teško vratiti se. Bili smo dovoljno blizu ali i daleko - rekao je selektor Hrvatske

- Mi smo dobili tri tehničke a ne znamo ni sami kako. Igrači su se žalili zašto su dobili faul. Ne znam stvarno zašto. To se događalo pogotovo u trenucima kada se lomio rezultat, gde smo bili u egalu. Ja razumem da svi vode računa o superstarovima i da se oni moraju zaštititi, ali i Bogdanović je superstar, i on je isto NBA igrač - dodao je.

HRVATI BESNI NAKON ELIMINACIJE Selektor Hrvatske ljut na sudije nakon ispadanja sa Evrobasketa

Tanjug/Ap

 


Nakon ovog neuspeha, Mulaomerović je naveo da će verovatno napustiti klupu Hrvatske.

- Ovo je verovatno bila moja poslednja utakmica na klupi. Posle ovoga kao selektor treba da podnesem odgovornost za ovaj poraz, i to je onako kako treba da bude. Žao mi je zbog igrača, žao mi je zbog mene, potrudili smo se, trenirali smo, uradili smo mnogo dobrih stvari i zaista nemam šta zameriti igračima. Bilo je tu mnogo problema, povreda Zubca, kapa njemu dole jer je bandažirao nogu i pokušao da igra. Teško je bilo čuvati Fince sa četiri niska igrača. Borili smo se ali nismo uspel - rekao je.

U četvrtfinalu, Finci će igrati sa selekcijom Španije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading