KRAJ ZA "VATRENE" NA EUROBASKETU Markanen razbio Hrvate i poslao ih kući, Finci u četvrtfinalu
Tanjug/Ap

Finska će u četvrtfinalu EP u utorak od 17.15 sati igrati protiv Španije, koja je juče posle produžetka pobedila Litvaniju 102:94.

Finska je do trijumfa stigla zahvaljujući boljoj igri u završnici meča, a briljirao je Lauri Markanen, koji je postigao čak 43 poena i imao devet skokova. Sasu Salin je dodao 17, a Edon Makshuni 16 poena. U selekciji Hrvatske najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 23 poena, dok je Džlen Smit ubacio 17.



Poljska je ranije danas izborila četvrtfinale EP, pošto je savladala Ukrajinu 94:86. Poljska će u sredu od 20.30 časova u četvrtfinalu igrati protiv Slovenije, koja je juče u osmini finala nadigrala Belgiju 88:72.

Kasnije danas biće odigrana preostala dva osmine finala, a sastaće se: Srbija - Italija (18.00) i Grčka - Češka (20.45).
KRAJ ZA

Tanjug/Ap

 


U subotu su plasman u četvrtfinale obezbedile selekcije Nemačke i Francuske. Francuska je posle dodatnih pet minuta bila bolja od Turske 87:86, dok je Nemačka nadigrala Crnu Goru 85:79. Francuska u četvrtfinalu EP čeka boljeg iz meča Srbija - Italija. Nemačka će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom duela između Grčke i Češke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading