BIĆE NEZGODNO Jaramaz upozorava pred duel sa Italijom
Tanjug/Ap

Posle silovitog starta i maksimalnih pet pobeda u grupnoj fazi Evrobasketa, košarkaška reprezentacija Srbije stigla je u Berlin gde će igrati utakmicu osmine finala protiv selekcije Italije.

"Orlovi" su odradili trening u hali u Berlinu, gde će sa "azurima" odlučivati o plasmanu u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

- Uspeli smo da napravimo mali odmor, posle tog leta koji je bio jutros. Smestili smo se, sve je kako treba. Odradili smo dobar trening, bilo nam je omogućeno da sat vremena da istreniramo u sali, imaćemo priliku još i sutra da istreniramo. Mislim da ćemo biti spremni za osminu finala - rekao je Ognjen Jaramaz posle prvog treninga u Berlinu - rekao je Ognjen Jaramaz u razgovoru sa srpskim medijima.

(UŽIVO) EVROBASKET DEVETI DAN "Orlovi" stigli u Berlin, Slovenci se vesele uz Mitra Mirića (VIDEO)

Srbija je u uvodnom delu Šampionata Starog kontinenta izgledala moćno, (sve pobede ostvarene su dvocifrenom razlikom), što posebno raduje košarkaša minhenskog Bajerna.

BIĆE NEZGODNO Jaramaz upozorava pred duel sa Italijom

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

 

- Postoji zadovoljstvo, dobra je atmosfera, uradili smo jako dobar posao u prvoj fazi, tako da se to odražava i na atmosferu u timu.

O ličnim partijama, kao i učinku celog tima, imao je samo reči hvale:

- Zadovoljan sam svojim učinkom i ulogom koju imam. Zaista se trudim da doprinesem što je više moguće u tim okvirima koji su mi dati i omogućeni da igram, prilično sam zadovoljan.

DONČIĆ NAPRAVIO ŠOU Grme srpski narodnjaci u autobusu Slovenaca (VIDEO)

Orlovi sanjaju "osvetu" Italijanima, zbog neodlaska na Olimpijske igre u Tokiju. U taboru selekcije Srbije, ipak, još nisu stigli da analiziraju igru rivala.

- Tek treba sada da spremamo, nismo imali vremena uopšte. Bili smo fokusirani na te utakmice koje smo igrali u grupnoj fazi, tako da nemam ništa da kažem oko toga.

Pešićevi puleni su posle preokreta savladali Azure na Superkupu u Hamburgu, koji je bio uvertira Evrobasketa. Prema rečima Jaramaza, u Srbiji očekuju dosta drugačiji meč od tog u Nemačkoj.  

BIĆE NEZGODNO Jaramaz upozorava pred duel sa Italijom

AP Photo/Petr David Josek

 

 

- Očekujem dosta drugačiju, nama je to bila druga-treća prijateljska, tako da nismo bili u bog zna kakvoj formi. Pretpostavljam da nisu bili ni oni, ovo je od mnogo većeg rezultatskog značaja, tako da očekujem prilično drugačiju utakmicu iskren da budem.

Izneo je bek srpske selekcije i preliminarne utiske o novoj dvorani u Berlinu i koliko je uticalo "iseljenje" iz Praga pred mečeve odluke.

- Biće nezgodno, jer sutra verovatno nećemo moći da treniramo ovde. Vrlo je važno da se adaptiramo na koševe, eto nećemo imati tu mogućnost. Na dan utakmice ćemo možda imati trening, to još nisam siguran, tako da nemamo puno prostora da se navikavamo na halu. To je što je, mislim hala je fenomenalna, ovaj trening što nam bude doneo, to je što je.

Komentarišući uspon forme, kako lične tako i kolektivne, reprezentativac Srbije smatra da ide uzlaznom putanjom.

- Imam utisak da podižemo formu iz utakmice u utakmicu. I samopouzdanje i formu, osećamo se komforno na terenu. Kada uporedimo poslednju sa prvom, imam utisak da postoji vidna razlika. Mislim da se međusobno bolje razumemo i samim tim osećamo se komfornije i imamo više poverenja jedni u druge - istakao je Ognjen Jaramaz u razgovoru za srpske medije. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading