MICIĆ BLISTA Plej Srbije poslao poruku koja je oduševila naciju
Alo!/S.Simić

Srpski košarkaš Vasilije Micić sumirao je utiske nakon pobede protiv Poljske i plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva.

Rival tamo će biti Italija koja nas je ostavila bez Olimpijskih igara u Tokiju prošle godine.

Stvarno nemam taj osećaj niti živim u tom razmišljanu. To je bilo davno. Mislim da su jako nezgodni, imaju timski gledano idealnu postavu. Dosta igrača igra spolja, širi igru, to ih je krasilo. Agresivnost u odbrani može da bude ključna - rekao je Micić.

MICIĆ BLISTA Plej Srbije poslao poruku koja je oduševila naciju

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

 

Prvi put na ovom Evropksom prvenstvu je igrao Nikola Milutinov.

- Svaki igrač je bitan. Milutinov da odmeni Jokića kada je ovaj umoran, to je tolika razlika da igra ne opada. Danas je pokazao koliko su nam falili neki detalji koje nam je doneo u igri - smatra Micić.

Govorio je i o igri Srbije na zanimljiv način.

- Mislim da je igra kod nas prepoznatljiva gde su svi uključeni. Ako se tako nastavi onda svaki igrač ima potencijal da još nešto pruži. Da l je to košgeterski ili kroz neku kreativnost... Svaki igrač je plejmejker u svom klubu. Na tome treba da insistiramo - ističe Micić.

PEŠIĆ NEMA NIJEDNU ZAMERKU Pored pobede, raduje i povratak Milutinova

Čini se da je atmosfera u ekipi na vrhunskom nivou.

- Sazreli smo u jednu generaciju koja je nadolazila uz naravno iskusnije vreme koji su tu već neko vreme. Ta atmosfera se oseća spontano, bez naglašavanja. Ako sa strane primetite, onda je to iskreno - kaže Micić.

Sjajnu rolu na ovom meču je imao i Dejan Davidovac.

- Rekao sam par puta unutar naše ekipe da ne treba previše da planiramo igru kao ekipa. Baš zato što imamo potencijal. Mislim da svaki igrač treba da bude spreman, kao što je on danas. Pre njega je Vanja odigrao vrhunski, Nedović pre toga, Gudurić... Mene to raduje, zato što je mnogo lakše odigrati - zaključio je Micić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading