SKANDAL NA EVROBASKETU Košarkašima prećeno smrću, Ataman dodatno podgrejao atmosferu
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Juče je teške reči izneo selektor Turaka Ergin Ataman, a danas je uzvratila Košarkaška federacija Gruzije koja je upravo trofejnog stručnjaka i potpredsednika turkog saveza Omera Onana označila kao glavne inicijatore rafalne paljbe sa društvenih mreža po gruzijskim igračima.

-Izražavamo ogorčenje zbog provokativnih akcija koje je preduzeo selektor turske reprezentacije. Njegov postupak imao je za cilj zaoštravanje situacije, nije oklevao s nepristojnim gestovim prema sudijama i gledaocima. Njegovo ponašanje je neetičko i već je u više navrata iskazano u medijima i na konferencijama za novinare. Ove uvredljive izjave uticale su na igrače turske reprezentacije, a jasan primer je ispoljavanje fizičke agresije od strane Furkana Korkmaza prema našim igračima, koja je bila praćena pretnjama i agresivnim postupcima sa njegove strane... Poruke pretnji i napada na život uputile su i pristalice turske reprezentacije, mnoge od njih su slali i primali reprezentativci Gruzije", navodi se u saopštenju gruzijske federacije. 

Gruzini zahtevaju adekvatnu reakciju Fibe "kako bi dala striktan odgovor na namerno provokativno ponašanje selektora turske reprezentacije.

(UŽIVO) EVROBASKET ŠESTI DAN Srbija protiv Izraela za trijumfalnu seriju, derbi igraju Nemci i Slovenci

-Istovremeno, iznenađujuća je i prevazilazi sve granice klevetna izjava potpredsednika turske federacije Omera Onana o agresiji policije i naših reprezentativaca na njihovog igrača. Nacionalna košarkaška federacija Gruzije ulaže sve napore da što pre razjasni pogrešnu i uvredljivu izjavu Omena Onana, zato pozivamo na blagovremenu specijalnu istragu kako bi se utvrdila istina. Potpuno se distanciramo od bilo kakvog oblika nasilja. Naš stav je da ono što se dešava između igrača i učesnika meča ne treba da izađe van granica terena - piše u saopštenju.

Oglasio i Tornike Šengelija, reprezentativac Gruzije koji zbog povrede ramena nije aktivni učesnik Evrobasketa, ali je sve vreme kao "civil" uz reprezentaciju i učestvovao je u tuči ispred svlačionica.


-Ni iz čega je stvorena ružna situacija i veoma je žalosno kako je to rešeno. Sve se lako moglo izbeći sa obe strane. Mi smo mogli drugačije da reagujemo i da ne dozvolimo da nas emocije preuzmu. Nije trebalo je da reagujemo na provokaciju, ali reagovali smo kao ljudi i pokazali reakciju. S druge strane, kada dođe do sukoba na terenu, uvek treba da ostane tamo. Ne treba tražiti od igrača drugih timova pred njihovim prijateljima, porodicom i hiljadama navijača da odu u tunel i tamo nastave borbu. I ne samo to.... Kada smo krenuli ka svlačionici, provokacije su nastavljene i sa druge strane tunela. Nazivali su nas svakakvim pogrdnim imenima i gestovima ruku tražili da odemo tamo i da se borimo. Takođe, izjave koje su s turske strane date medijima, prikazale su sasvim drugačiju sliku, što je izazvalo agresiju turskih navijača prema nama i našim porodicama, agresija koja uključuje veoma uznemirujuće poruke i pretnje smrću - napisao Šengelija na Instagramu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading