UBIO SAM IH U POJAM Urnebesna konferencija Svetislava Pešića
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Srbija je uz Nemačku i Grčku jedina neporažena selekcija nakon tri odigrana kola i ubedljive pobede nad Fincima.

Izabranici Svetislava Pešića "pregazili" su protivnika rezultatom 100:70.

"Osećamo se dobro, pogođali smo iz otvorenih pozicija, odigrali dobru odbranu, dobro trčali. Sve je ovo priprema za Berlin", rekao je Kalinić i nadovezao se na Izrael.

"Očigledno da je Avdija lider, znamo da je Mekel, Pnini, Madar, svi su dobri igrači. Pristupićemo ozbiljno utakmici i kao što sam rekao, spremamo se za ono najvažnije, a to je prva utakmica u Berlinu", smatra krilni košarkaš.

OVO JE RECEPT ZA DALJE Nedović blista posle nove "stotke" Srbije

Kalinić je bio upitan da prokomentariše kako je ispunjavati zahteve Pešića.

"Moramo da se potrošimo, zato smo tu. Sigurno da selektor Pešić traži da budemo agresivni, što je nekada moguće, nekada nije. Zavisi od godina, osećaja, ali trudimo se da ispoištujemo njegove zamisli. Za sada tri pobede, ne letimo, ali važne su pobede. Izgleda dobro i mi sve i više prihvatamo njegove principe i on naše navike, i to izgleda sve bolje i bolje. I to nam je cilj", izjavio je Kalinić.

UBIO SAM IH U POJAM Urnebesna konferencija Svetislava Pešića

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

 

Potom je mikrofon preuzeo selektor Pešić.

"Želim da čestitam svim košarkašima, naravno zbog pobede, ali zbog odličnog pristupa, od početka utakmice. Odlična koncentracija, pogotovo u vraćanju u odbranu. Tim Finske je najbolji tranzicioni tim u ovoj grupi. Protiv Izraela su postigli 21 poen iz tranzicije, protiv Poljske 31, a protiv nas samo 13. Ako kontrolišete to, onda automatski kontrolišete i trojke. Pogodili su devet trojki, 27 odsto za tri, a protiv Poljske čak 17, uz 44 odsto", kaže Pešić.

Utakmica između Finske i Poljske je mnogo pomogla u pripremi...

SRBIJO, GLEDAJ I UŽIVAJ Jaramaz i Kuridža izazvali "zemljotres" u Pragu (VIDEO)

"Već sam ih ubio koliko je važna odbrana u tranziciji, pogotovo protiv ekipa protiv Finske. To je nešto što nas najviše zanima, ne mislim da ne treba ostale stvari da radimo, da razgovaramo sa igračima, ali odbrana u tranziciji je baza. Sve ostalo znate, to su iskusni košarkaši, znaju da čitaju, a kada dobiju informacije putem skautinga, to im onda pomogne. Apsolutni pristup kakav treba je bio danas, ne postoji Berlin, postoji sledeća utakmica, i mi smo to pokazali. Ulazimo u utakmicu kao da je poslednja, to je važno iz dva iz razloga. Prvo, tako se pobeđuje, a drugo samo tako možeš da podižeš timsku i individualnu formu"

UBIO SAM IH U POJAM Urnebesna konferencija Svetislava Pešića

AP Photo/Petr David Josek

 

 

Kari je govorio o zdravstvenom stanju:

"Videli ste da je Nedović dobio minute, jedno je trening, druge utakmice. Nedović nam je važan i drago mi je da je ušao punom snagom, poslužio ga je šut. Dobijamo još jednog igrača više, Kuridža je odigrao ono što se od njega traži. Ekipa mora da ima potporu igrača koji ulaze sa klupe, to je za mene bilo. Vanja ima stomačne probleme, Milutinov će trenirati sutra, videćemo da li će sutra igrati, još ne znamo. Imamo onda dan pauze gde on može da napravi font treninga, što mu je najvažnije. On nam je vrlo važan igrač"

O Izraelu je selektor rekao:

"Ne bih ništa dodao što je nije rekao Kalina. Mislimo na Izrael, poštujemo protivnika, imamo iskusne košarkaše koji su doživeli poraze i pobede. Utakmica protiv Izraela biće novi izazov"

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading