FIBA SE OGLASILA Saopštenje o haosu na Evrobasketu koje su svi čekali
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Čelnici FIBA oglasili su se povodom incidenta koji se dogodio na utakmici Gruzije i Turske u Tbilisiju.

Podsećanja radi u pitanju je bio detalj kada je Korkmaz, koji se prethodno obračunavao sa košarkašima Gruzije na terenu, napadnut u svlačionici.

Tu vest je otkrio selektor Turske Ergin Ataman, a dan kasnije FIBA je dala svoje viđenje.

- Po završetku utakmice, Košarkaški savez Turske je uložio protest koji se tiče greške u računanju vremena (sat je otkucavao 22 sekundi dok je igra bila prekinuta). "Posle gledanja materijala i svih dokaza, disciplinski panel sudija FIBA Eurobasketa je presudio da, dok je zaista bila greška u računanju vremena u četvrtoj četvrtini utakmice, Savez Turske nije uspeo da postavi stvari kako treba u svojoj žalbi, jer prema zvaničnim pravilima, da nije bilo greške u računanju vremena, sigurno bi bio i drugačiji rezultat. Kao posledica toga, protest Košarkaškog saveza Turske je odbijen - kažu iz FIBA.

Dalje se dodaje:

- Što se tiče optužbi od strane obe federacije koje se tiču akcija u svlačionicama, u koje su bilu uključeni igrači i delagirani članovi oba tima, istraga je trenutno u toku. Čim se ona završi, nadležno telo FIBA će doneti odluku o primenjivoj disciplinskoj meri - stoji u saopštenju FIBA.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading