POZNATI HRVATSKI KOŠARKAŠKI TRENER IZDVOJIO TRI FAVORITA ZA ZLATO To su Slovenija, Srbija i Nemačka, a evo šta je rekao za Karijev tim
Foto: Printscreen

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović posle završenog prvog kola Evrobasketa izdvojio je aktuelnog šampiona Evrope Sloveniju, viceprvaka kontinenta Srbiju i selekciju Nemačke kao favorite za zlatnu medalju.

- Po mom mišljenju postoje tri favorita koji bi trebalo da odu do kraja. To su Slovenija, Srbija i Nemačka. Ne tim redom, ali svaka od njih može da postane evropski prvak. Slovenci imaju u Dončiću i Dragiću dva sjajna razigravača, igrača koji saigrače čine boljima, i koji su u svakom trenutku u stanju da postignu poene ili da prelome utakmicu. Slovenija ima dobar balans u ekipi. O Srbiji ne treba trošiti previše reči, utakmica s Holanđanima nije nikakav pokazatelj, ali pokriveni su na svim pozicijama i imaju Jokića i Micića. A Nemacka izgleda sjajno. Nemci imaju nekoliko odličnih NBA igrača, izgledaju neverovatno rastrčano i motivisano, imaju fantastičnu podršku s tribina na domaćem terenu i veliku veru u svoje mogućnosti - izjavio je Petrović.

Nekadašnji selektor Hrvatske, BiH i Brazila otpisao je selekciju Francuske koja je bila u užem krugu favorita uoči turnira.

- Razbila ih je Bosna i Hercegovina pre nekoliko dana u kvalifikacijama. Potom su izgubili prvo poluvreme od Čeha. Nije to ona Francuska iz najboljih dana, nema pravu igru i zato poraz od Nemacke nije bio nimalo slučajan. Nemci su ih razneli - rekao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading