IMAMO LI RAZLOGA ZA BRIGU? Srpski trener progovorio o odnosu sudija prema Jokiću, pa se osvrnuo na ključni problem naše reprezentacije
AP Photo/Petr David Josek

Košarkaši Srbije pobedili su Holandiju 100:76 na startu Evrobasketa, ali prave bitke tek predstoje.

Centralna figura bio je Nikola Jokić koji je meč završio sa 19 poena, a u jednom momentu je ušao u raspravu sa sudijama, zato što su Holanđani konstantno igrali "prljavu" odbranu nad njim.

Sve to analizirao je poznati srpski stručnjak Vlade Đurović. On je pričao o igri srpskog tima, detaljima koji su ga zabrinuli, kao i o odnosu sudija prema dvostrukum MVP NBA lige.

- Nije 76 poena mnogo, ali nije ni malo od tima kao što je Holandija. Videćemo kako će to izgledati ubuduće. Ako tražimo od Jokića da se lomi u odbrani i od Micića, kako će onda izdržati kada počnu one ključne utakmice? Ima dosta problema koje Pešić mora da rešava. Jaramaz nije bio toliko loš, drugačije je kada je Micić u igri naravno, ali mora Nedović više da se uključi. Kuridža, Ristić, Davidovac, dali su neki svoj doprinos. Jedva čekam povratak Milutinova, iako je Dušan dobar bio. Bilo bi idelano da su Bjelica ili Avramović tu, da ne kažem obojica. Sa Bogdanovićem uz njih, ja sam ubeđen, ma bili bismo sigurno prvaci Evrope - rekao je Đurović u analizi za RTS.

 

 

Jokić je u naletu besa rekao svašta sudijama, dobio je i tehničku zbog toga.

- Imao je on problema i na prethodnom prvenstvu. Faulovi koji su napravljeni na njemu bili su očigledni, nisu svirani, malo je izgubio živce. Kada se uzme ULEB i FIBA, uvek sam na FIBA strani, mada su njihove sudije slabije, to se vidi. Imaju manje iskustva, hoće da se dokazuju, kao da neće najboljem igraču da sviraju faulove, to je bilo malo bezveze.

Kada nema Jokića i Micića na parketu, Srbija je u problemu.

- Ispalo je da je rutinska pobeda, mada nije bilo tako. Kada nema Micića i Jokića, teško možemo bez njih da se nosimo. Oni u grupnoj fazi moraju da budu pošteđeni napora za one najbitnije utakmice. Ide posle taj nokaut, gde nema popravnog. Ovde postoji pet utakmica, Holanđani su bili rasterećeni, šutirali i pogađali trojke, to mogu da urade i Česi, igraju pred svojim navijačima, mogu da pruže jači otpor nego protiv Poljske. Nema vremena za pripremu, imaju vremena za doručak, gledanje snimka, ručak mora da bude rano, jer je meč u 17.30 časova. Nije lako pripremiti se - zaključio je Đurović.

Srbija danas od 17.30 igra protiv domaćina Češke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading