NAVIJAM ZA ČEŠKU ALI FAVORIT MI JE SRBIJA Jan Veseli šaljivo poručio i dodao: Gledati Jokića sa svojim saigračima je uživanje
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Istina, Leteći Čeh je pred medije izašao razočaran zbog naslova koji su se pojavili, gde su njegove reči bile izvučene iz konteksta. Naglasio je da je njegov citat o Nikoli Jokić (navodno rekao da Češka zna kako da zaustavi Jokića prim. aut) nije dobro preveden, a posle toga je izneo svoja očekivanja pred start Grupe u svojoj zemlji.

- Nemam nikakva očekivanja, u turnir ulazimo kao i u svaki tokom poslednjih deset godina, a to je da damo sve od sebe i potrudimo da pobedimo što veći broj utakmica - rekao je Veseli novinarima u O2 Areni i dodao:

- Postoji nešto veći pritisak zbog toga što smo domaćini, ali mi se trudimo da zaboravimo na to i uživamo u tome što smo organizovali ovaj turnir pred našim narodom.

Da li siimao priliku da se vidiš ili čuješ sa nekim od srpskih igrača u Pragu?

- Videli smo se već u Hamburgu, a sa Markom (Gudurićem) sam popio kafu u hotelu. Nije bilo mnogo vremena da se družimo sad, ali dugačak je turnir i biće prilike.

Za koga navijaš na Evrobasketu, a ko ti je favorit za zlato?

- Navijam za Češku, ali favorit mi je Srbija, naravno, znam šta hoćete da čujete. Šalim se, kako igraju trenutno, sa Nikolom Jokićem i svima oko njega, baš je uživanje. Gledali smo ih u Hamburgu, baš je dobro izgledalo.

Tvog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Bogdana Bogdanovića nažalost nema u redovima Srbije, koliko to vama olakšava posao pred sutrašnji duel?

- Ne verujem da će biti neka velika razlika što se nas tiče. Bogdan mnogo fali, jedan od najboljih igrača ove reprezentacije, ali zdravlje uvek na prvo mesto. Podržavam odluku da posle svih ovih godina gleda svoje zdravlje prvo. Nedostaje, ali i bez njega Srbija je veliki favorit za zlato.

Naovogodišnjem Evrobasketu dosta je atipičnih centara, a iznad svih ističe se Nikola Jokić...

- Jedva čekam, prvo sa Jokom protiv kojeg sam igrao pre nekoliko godina. Sada je dvostruki MVP NBA lige, ima sjajnu karijeru, biće zanimljivo i jedva čekam taj duel - izjavio je on.

Kakvu atmosferu očekuješ u meču sa Srbijom, priča se da je dvorana rasprodata?

- Verujem da će susreti sa Poljskom i Srbijom biti puni navijača. Vi ste u Srbiji navikli na nešto drugo kada su pune dvorane, ali verujem da će biti dobro i da će ljudi uživati u izdanjima ovakvih asova.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading