"ORLOVI", NEMA OPUŠTANJA Holanđani prete Srbiji
KSS

Košarkaši Srbije utakmicom protiv Holandije od 21 sat započinju učešće na Evrobasketu.

Tim povodom je, dan pre meča, pred medije izašao selektor "lala" Mauricio Buskalja i košarkaš Vorti de Jong.

- Kada se igra turnir sa ovim velikim timovima, mi smo uvek autsajderi. Moramo više da se trudimo od drugih, moramo da budemo i prljavi u nekom momentu, uvek moramo da budemo na ivici. Uvek smo autsajderi i ja mislim da je ovo sjajna pozicija, jer možemo mnogo da dokažemo. Igramo sa Srbijom koja je favorit, mada ja mislim da smo mi favorit - rekao je uz osmeh De Jong.

(UŽIVO) EVROBASKET DRUGI DAN Srbija kreće u pohod na zlato

Mauricio Buskalja, selektor Holandije, takođe je svestan da je njegov tim autsajder u meču sa Srbijom, ali je istakao da ih upravo neverovatna igra srpske ekipe tera da napreduju.

ROĐEN U ZADRU, HRVATI GA ZVALI U REPREZENTACIJU, A SADA ĆE DEBITOVATI NA EVROPSKOM PRVENSTVU Ko je Marko Jagodić Kuridža i otkud on na Pešićevom spisku?

- Mi smo autsajderi u životu, ne samo sutra. Moramo uvek tako da igramo. Sve mora da bude savršeno, a ovaj neverovatan tim Srbije nas tera da to uradimo. Lopta je jedna, igra se pet na pet, četrdeset minuta i pokušavaćemo da se u svakoj sekundi takmičimo. Uživaćemo svake sekunde u pozitivnom pritisku jer je ovo jako bitno za našu košarku, za naredne mečeve i naredne turnire. Na terenu želimo da budemo uvek isti, da stvorimo svoj stil - objasnio je Buskalja.

Selektor Holandije susret sa Srbijom vidi kao istorijski i zbog toga veruje da će tim koji nema šta da izgubi dati sve od sebe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading