SRBIJA KREĆE PO MEDALJU Moćna poruka selektora Pešića pred početak Evropskog prvenstva
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Poslednju zlatnu medalju Srbija je osvojila pre ravno 20 godina na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu kao SR Jugoslavija, a selektor je bio Pešić.


- Ja sam svoju knjigu već napsiao, ali ne onu knjigu što ste dobili, nego svoju karijeru. Ja sam svoju karijeru napisao, a tu sam da pomognem ovim mladim momcima da napreduju i da vratimo srpsku košarku na vrh. Ja gledam košarku u Srbiji kao kompletan paket u kome reprezentacija nije jedina, ali je možda najvažnija -  izjavio je Pešić na konferenciji za medije u Pragu.
SRBIJA KREĆE PO MEDALJU Moćna poruka selektora Pešića pred početak Evropskog prvenstva

Tanjug

 


Uoči prve utakmice u D grupi protiv ne toliko atraktivnog rivala, selektor je rekao da ne želi euforiju i da svi rivali zaslužuju poštovanje.

- Treba da verujemo u svoje mogućnosti, ali da budemo skromni. Nas okružuje masa navijača i vi koji palite narod u Srbiji bez ikakvog razloga. Ja mogu da razumem da imate svoj stav, i treba da imate svoj stav. Ja sam rekao da je naš prvi cilj u Pragu da nastavimo proces. Samo da ne izvrćete moje reči, to ovoj ekipi nije potrebno. Meni to ne smeta, ali ekipi to nije potrebno - rekao je Pešić medijima u Češkoj.

Dobre vesti za Srbiju su da je Nemanja Nedović spreman da pomogne ekipi i da bi već sutra u Pragu mogao da se pojavi centar Nikola Milutinov koji je zbog virusa ostao u Beogradu kako bi se oporavio.

SRBIJA KREĆE PO MEDALJU Moćna poruka selektora Pešića pred početak Evropskog prvenstva

Tanjug

 


- Nedović je trenirao izuzetno do tog pada kada se desio hematom. On je već odradio tri treninga, odradio je testove i on je apsolutno spreman. Naravno da bi bio još spremniji da nije doživeo to protiv Slovenije i polako ćemo da ga uvodimo u tim. Vi znate da sam ja radio sa njim u dva navrata dok je bio Nemanja, a sada je već Nedović - izjavio je selektor i osvrnuo se na stanje Milutinova:

- On je sada super, mnogo je bolji, ali odluka profesora Radovanovića je bila takva da on ostane, a možda se vrati i sutra. Mi smo sada vrlo sretni da je on već sad osposobljen, možda dođe i sutra.

Pešić je istakao da mu je krivo što Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović zbog povreda neće nastupiti na Evrobasketu.

- Bjelica nije mogao da se priključi na pravi način. Meni je strašno žao jer sam, kada sam uzimao reprezentaciju, mislio da ću da radim sa njim i on sa mnom. I Bogdanovića sam planirao kao jednog od nosećih igrača, ali nažalost eto tako se desilo. Igrači kojima smo se sinoć zahvalili bili su tu do zadnjeg treninga - istakao je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading