JOVIĆ SE PRISETIO ČUVENE POVREDE "Sale je došao, zagrlio me i poljubio"
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Srbiji je pre pet godina tako malo falilo da se okiti evropskim zlatom. Orlovi su tada desetkovani igrali finale protiv Slovenije, ali nisu imali snage za konačan udarac. Povredu u polufinalu doživeo je Stefan Jović, a gostujući u podkastu kod Luke i Kuzme on se prisetio šta se sve dešavalo tokom te situacije.

- U čuvenom iskoraku koji treneri ne vole, kada treba da ideš napred, ja sam iskoračio unazad, stao Vorončeviču na nogu i otišao mi je ligament. Bilo je diskutabilno da li ću moći da igram. Tri dana kasnije smo imali meč sa Slovenijom. Tomašević ulazi u svlačionicu, a meni se već bio pojavio jedan veliki mehur na tom ligamentu. Đoković je bio na telefonu i sutra je avionom poslao neko čuveno sirće za oporavak ligamenata, tetiva i tkiva. Sećam se da smo medicinsko osoblje i ja napravili veliki cirkus kada smo u ručni frižider sipali to sirće i ja sam morao da držim nogu unutra dva puta po dva sata, da bi se eventualno poboljšala situacija. Međutim, to sirće je toliko smrdelo da se ceo sprat osećao na to. Ovi moji se vraćaju sa treninga i jedni komentarišu da li je nešto crklo, drugi – šta ste ovo radili? Meni je noga u kanti za ručni frižider, a mi igramo karte. Morao sam da sedim dva puta po dva sata, nismo imali šta da radimo i rekao sam im da napravimo nešto kad već nemamo laptop, a svi su na treningu. Igrali smo tablić - rekao je Jović, pa nastavio:

- Sutradan dolazimo u salu, Gaga Radovanović gleda moju nogu i kaže mi: ‚Jovke, ovo nije dobro‘. Rekao sam mu da moram da igram sutra i da je potrebno da pronađemo način da se nađem na terenu. Onda je došao i rekao mi da je najgora opcija jedna vrsta blokade. Pitao me je jesam li siguran jer treba da mi dâ injekciju direktno u mehur. Ja sam počeo da trnem, kada sam krenuo na zagrevanje imao sam osećaj kao da nemam nogu. Već tokom prve četvrtine sam video da nešto nije kako treba. Rekao mi je da ako posle prokrvljenja krene trnjenje, da moram odmah da stanem. Krenem da gazim, ne osećam prste i ne mogu da pomeram nogu. Kada sam na poluvremenu pogledao, noga je bila bela. Sale je to čuo, došao je, zagrlio me, poljubio i zahvalio mi se.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading