SERĐO SKARIOLO PROMENIO SPISAK ZA EP Na njemu nema velikih zvezda, precrtao još dva važna igrača
Tanjug/Ap

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo saopštio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeći Eurobasket, a na kome nema velikih zvezda koje su u poslednje dve decenije donosile medalje "crvenoj furiji", pa bi se čak moglo reći da je ovo i njihov najslabiji tim u 21. veku.

Poslednji igrači koje je Skariolo "precrtao" pred put u Tbilisi su mladi plejmejker Huan Nunjez i centar Fran Gera, što znači da će Španija igrati sa sledećim igračima na turniru na kome "brani" bronzanu medalju: Lorenzo Braun, Haime Pradilja, Rudi Fernandez, Ćabi Lopez-Arostegi, Haime Fernandez, Dario Brizuela, Alberto Dijaz, Sebas Saiz, Vili Ernangomez, Usman Garuba, Huančo Ernangomez i Đoel Para.

Kao što je i najavljeno, Španija će imati i Amerikanca u sastavu, pošto je Lorenzo Braun na insistiranje Skariola dobio španski pasoš, a sve usled velikih problema sa povredama koje ima "crvena furija".

Nastupiće bez igrača kao što su Serhio Ljulj ili Nikola Mirotić, evidentno je da ne poseduju individualni kvalitet kakav ih je krasio prethodnih godina, međutim niko ne bi smeo da ih potceni, bez obzira na to što u sastavu nema nijednog igrača Barselone, možda i najjačeg evropskog tima.

Španije na Eurobasketu igra u grupi "A" zajedno sa Crnom Gorom, Turskom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom, gde bi uprkos svemu trebalo da budu među najvećim favoritima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading