SADA JE SVE POZNATO Evo šta Srbija mora da uradi ukoliko želi da se plasira na Mundobasket
Printscreen

"Orlovi" su se ovim pobedama u novoformiranoj Grupi I izjednačili sa Belgijom na deobi trećeg mesta, poslednjeg koje vodi na Svetsko prvenstvo 2023.

Dve selekcije imaju učinak 3-3 uoči novembarskog "prozora" u kojem će Srbija gostovati Velikoj Britaniji, a potom dočekati Tursku. 

Da bi Srbija ušla u Top 3, moraće da ima bar jednu pobedu više od Belgijanaca koji imaju bolji međusobni skor od našeg tima u prvoj fazi.

Lider grupe je i dalje Letonija sa 5-1, Grčka je druga sa 4-2, Turci su na 2-4, a Britanci na 1-5.

SPAKUJTE JEDNU ZA PONETI Kalinić presudio Turcima, pa pokazao roštiljsko umeće u centru Istanbula (VIDEO)

Košarka Srbija

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Problem je što u novembru za Srbiju neće igrati NBA ni većina evroligaških igrača, a bez njih smo gubili od Belgije i Letonije u prvoj rundi.

Kvalifikacije se završavaju u februaru, kada će reprezentacija Srbije imati teško gostovanje u Grčkoj i na kraju dočekati Veliku Britaniju u poslednjem kolu.

Što se tiče Belgije, u novembru će gostovati u Turskoj, pa zatim dočekati Grčku.

Ako Turska i Grčka ostvare očekivane pobede, onda bi Srbiji bio otvoren put ka Svetskom prvenstvu, ali će "Orlovi" morati da u preostala četiri meča upišu pobede.

Belgija u februaru gostuje Velikoj Britaniji i igra sa Turskom na svom terenu, zbog toga je važno da Belgijanci ne briljiraju tokom mečeva u novembru.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading