DUŠA ME BOLI VIŠE NEGO RAME Veliki hendikep za Gruziju, ostali bez ključnog igrača pred Evrobasket
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Tornike Šengelija se povredio tokom utakmice između Gruzije i Holandije i moraće da propusti kontinentalnu smotru u domovini.

On je nezgodno pao na rame početkom drugog poluvremena, nije se vraćao na parket, a analize su pokazale da je u pitanju ozbiljna povreda i da bi košarkaš Virtusa mogao da završi na operaciji.

Tako će propustiti Evropsko prvenstvo koje će se delom odigrati u njegovom rodnom gradu, a tim povodom se emotivnom porukom oglasio na društvenim mrežama.

- Hvala svima na podršci i porukama optimizma. Ne mogu da vam opišem kako se osećam kada dobijem vašu podršku. Od kako je bilo poznato da će es Evrobasket održati u Gruziji, dan nije prošao da nisam razmišljao o turniru. Svaki moj potez bio je usmeren ka tome da ga što spremniji dočekam i opravdam vaša očekivanja. Ipak, u sportu, pored brojnih pozitivnih, postoje i takvi momenti. Duša me boli više nego rame što neću moći da pomognem reprezentaciji Gruzije u tako važnom trenutku i što neću moći da budem uz moje momke u pravo vreme. Ipak, miran sam, jer znam karakter naših navijača i igrača i ubeđen sam da će im teški trenuci dati još veću motivaciju i snagu. Ne brinite za mene. Bio sam u ovakvoj situaciji mnogo puta i uvek se vraćao još jači. Zahvalan sam Bogu što mi je dao mogućnost da se borim i što mi je pomogao da pređem sve prepreke. Usmerite svu pozitivnu energiju ka timu, iz ličnog iskustva mogu da vam kažem da mnogo znači. Samo zajedno, kao tim, moći ćemo da ostvarimo velike ciljeve - napisao je Šengelija.

Predstojeći Evrobasket ima istorijski značaj za Gruziju, ali navijači u Tbilisiju neće moći da vide kapitena na delu. U Grupi A će dočekati Španiju, Crnu Goru, Tursku, Belgiju i Bugarsku.

Šengelija nije jedini igrač koji se povredio tokom tekućeg FIBA prozora. Sinoć je užasnu povredu tokom utakmice upravo sa Gruzijom pretrpeo reprezentativac Italije Danilo Galinari i prilično je jasno da će propustiti kontinentalni turnir. Povredu je tokom utakmice sa Grčkom zadobio i reprezentativac Srbije Vasilije Micić, ali je otputovao sa timom u Istanbul i našao se u protokolu pred duel sa Turskom.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading