SENZACIJA U SARAJEVU Nurkić i Musa srušili Francusku posle drame
AP/Jack Dempsey

Pravi košarkaški spektakl viđen je u Sarajevu, a Bosna je priredila senzaciju i srušila "NBA" Francusku.

U ludoj utakmici, više živaca, ali i hrabrosti imala je domaća ekipa. 

BiH je odlično otvorila meč i posle prve četvrtine imala 14 poena prednosti. 

Međutim, onda nalet Francuske koji je pretio da raznese protivnika.

Nestvarna serija od 32:10 je doprinela da u potpunosti dođe do preokreta, ali treća četvrtina donosi neverovatnu košarku Bosne i Hercegovine. Serija od 20:0 protiv Francuza koji su nemoćno gledali šta im Jusuf Nurkić radi, a sve je kruniosao monstruozim zakucavanjem za špice.

Uprkos velikom naletu Bosne i Hercegovine, Francuzi su uspeli da izbore produžetak. I to ne jedan nego dva. Zanimljivo da je u oba navrata domaćin imao priliku da dođe do pobede, ali su nespretno reagovali.

Kada se očekivalo da iskusnija Francuska u drugom produžetku pokaže veći kvalitet, Bosna i Hercegovina ih je rutinski nadigrala, a asistencija Muse za trojku Lazića je zapečatila sudbinu gostiju.

Najefikasniji u pobedi bio je Jusuf Nurkić sa 21 poenom i devet skokova. Pratio ga je Džon Roberson sa 18, Musa je dodao 17 uz šest skokova i pet asistencija. Dvocifren je bio još Miralem Halilović sa 12.

Na drugoj strani ubedljiv je bio Evan Furnije sa 24 poena, Rudi Gober je imo 10 poena i 14 skokova.

Tako je Francuska spala na drugo mesto kvalifikacione grupe K sa 6-2, iza Litvanije, dok je Bosna i Hercegovina vratila nade za plasman na Mundobasket i sada ima 4-4.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading