LJUBI GA STRIKAN Luku Dončića rodbina iz Srbije upoznala posle meča protiv "orlova" u Stožicama
Foto: Printscreen/instagram

Luka Dončić, velika NBA zvezda, po ocu Saši je Srbin, a po majci Mirjam Poterbin Slovenac. Rođen je i odrastao u „deželi", pa je logično da igra za reprezentaciju Slovenije. Retko dolazi u Ljubljanu, ali je prijateljski meč sa Srbijom bio dobra prilika da se okupi i rodbina s očeve strane.

Saša Dončić je poslao u Beograd četiri ulaznice za VIP ložu, koje je Luka obezbedio, i na put je moglo da se krene. Detalje opisuje sagovornik Alo! Srđan Dončić.

- Teča Dejan Kojić iz Smedereva, suprug Sašine sestre, još jedan tetak, kum i moja malenkost, a strikan sam pošto smo Saša i ja braća od strica, našli smo se u automobilu i krenuli put Stožica - objašnjava Srđan, uz opasku:

- Stalno sam se šalio sa saputnicima da ih neće pustiti u halu, već samo mene jer jedini nosim prezime Dončić!

Ne dolazi Luka svaki dan

Dobro se popilo prilikom susreta, da li je Luka platio račun?

- Iskreno, ne znam. Mi nismo... Možda je i gazda kafića častio, pa ne dolazi mu svaki dan Luka Dončić u goste!

Inače, Dončići su poreklom s Kosova i Metohije, ali su se raselili na jug Srbije, u Beograd, BiH... pa sve do Slovenije.

- Sa Sašom sam u kontaktu i viđamo se dva-tri puta godišnje pošto i on ima dosta obaveza u trenerskom poslu. Luku sam tek sada upoznao.

LJUBI GA STRIKAN Luku Dončića rodbina iz Srbije upoznala posle meča protiv

KSS

 

 

Kakav je?

- Tih, miran, smeran, rekao bih čak i povučen, ali treba ga razumeti. Gde god se pojavi u centru je pažnje. To često ume da optereti, ali se vidi da je brzo sazreo pošto je još kao dete otišao u Real Madrid.

Sreli ste se u gradu?

- Proveli smo pola sata u kafiću dan posle utakmice, ali u velikom društvu i uz stalno prisustvo znatiželjnih ljudi koji su želeli da ga vide, slikaju se, uzmu autogram... Logično, Luka je svetska zvezda, pa možete da zamislite kakvu euforiju izazove kada se pojavi u Sloveniji.

LJUBI GA STRIKAN Luku Dončića rodbina iz Srbije upoznala posle meča protiv

Foto: Printscreen/instagram

 

 

Šta vas je fasciniralo?

- Dečački osmeh, svima je dostupan, ima strpljenja da se fotografiše, razgovara... Ali u osnovi nema vrema da diše od obaveza.

Sledeći susret?

- Znate kako se kaže u onoj pesmi - i ko zna kad i ko zna gde! - završio je priču Srđan Dončić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading