SVETISLAV PEŠIĆ SE OBRATIO NACIJI Trpeo sam kritike i vređanja i pre 20 godina, zahvalio sam se Teodosiću kao i on meni
Alo!

Košarkaše Srbije čekaju nove, dve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket naredne godine. Prva se igra u Beogradu, u "Areni" 25. avgusta, a tri dana kasnije Srbija gostuje Turskoj. Očekuje se da će Pešić odrediti i spisak igrača koji putuju na Evrobasket koji počinje prvog septembra. 

PEŠIĆ SE DANAS OBRAĆA JAVNOSTI Selektor Srbije određuje putnike za Evrobasket

A naravno, sve zanima i priča oko Miloša Teodosića, nakon što ga je "Kari" Pešić odstranio sa spiska. Selektor Srbije će se prvi put od tada obratiti javnosti po tom pitanju. 

Pešić se osvrnuo na Bobija i Bogdana, ima nade za Aleksu Avarmovića i Alena Smailagića. 

-Mi smo završili veoma važnu prvu fazu priprema za EP i kvalifikacije. Poznato je da smo pozvali 22 kandidata, Marjanovića i Bogdanovića nismo mogli. Marjanović se povredio protiv Letonije i na oporavku, a za Bogdanovića je poznato da je operisan. Tu je sa ekipom, bio je i u Pazovi. Smailagić je imao operaciju koja je dobro prošla i on je došao da radi koliko može posle operacije. U dogovoru sa trenerima Partizana dogovorili smo se da radi sa Partizanom i da vidimo. Iako izgleda da je blizu, nije sve blizu. To važi i za Avramovića koji je obnovio povredu i videćemo u subotu, ponovo će se napraviti snimak, videćemo. 

SVETISLAV PEŠIĆ SE OBRATIO NACIJI Trpeo sam kritike i vređanja i pre 20 godina, zahvalio sam se Teodosiću kao i on meni

Alo!

 

Selektor se osvrnuo i na igrače precrtane sa spiska. 

-Naravno tokom priprema smo donosili odluke koje se tiču selekcije tima. Tu nema nikakve tajne tu se ništa ne dešava slučajno. Analiza se fizička spremnost, mentalna spremnost i sve drugo. To nam je poslužilo da vidimo ko je gde. 

A onda je progovorio o Teodosiću, a to je ono što sve zanima. 

-Nisam stigao da informišem ekipu da je Teodosić precrtam. Pogrešno smo informisani što se te situacije tiče. Odluka je bila zajednička. Predsednik i direktor su doneli sa njim odluku da Teodosić ne igra. Što se tiče Teodosića obavljen je dosta dobar razgovor. Odluka nije bila laka. Bio je malo iznenađen.

-Bilo je dileme, mnogo razgovora na tu temu, pa je u jednom momentu razmišljano da je on kapiten i da je mnogo uradio i da treba da bude deo ekipe, da bude bekap igrač. Njemu sam rekao da je to razmišljanje, ali on nikada nije bio bekap igrač, a iskreno sam njemu rekao da imam boljih igrača na toj poziciji. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, već od igrača koji najbolje između sebe funkcionišu. 

SVETISLAV PEŠIĆ SE OBRATIO NACIJI Trpeo sam kritike i vređanja i pre 20 godina, zahvalio sam se Teodosiću kao i on meni

Alo!

 

Potom se zahvalio Teodosiću. 

- On se zahvalio i ja sam mu se zahvalio na načinu na koji je on to prihvatio. Selekcija je time završena i sada imamo tri utakmice da se uigramo malo - rekao je Pešić. 

Osvrnuo se i na povredu Bjelice, nije sve izgubljeno.

-Bjelica je loše stao i on ne zna kako se povredio. U pitanju je list, stavljen je u mirovanje i neće putovati sa ekipom i ostaje ovde. U subotu ili nedelju profesor Radovanović će uraditi detaljni snimak. On se danas bolje oseća, ali mi ne igramo samo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo iako su ta dva meča sada naš fokus. Po pravilima FIBA mi možemo još da sačekamo tako da se ne uzbuđujemo. Žao nam je što se povredio ovaj ili onaj", dodao je selektor Pešić. 

Istakao je da imamo 16 - 17 igrača u opticaju. 

- Ne znamo, selekcija se vrši. Imamo 16-17 igrača, videćemo kako će se situacija odigravati sa Bjelicom, Biće tu nekih odluka, ne možemo da igramo sa 15 igrača, nego sa 12. Mi ćemo sutra sa 15-16 igrača za Sloveniju, oni su u konkurenciji, svi treniraju, svi imaju šansu, ja ih podržavam, rekao je Pešić.

O dva nova kapitena u reprezentaciji: 

-Kapiteni su određeni, to su Lučić i Bjelica. To je bila moja želja i moja igrača. Štonse tiče svlačionice nikakvih incidenata nije bilo, vrlo jasno sam rekao što sam se odlučio da idemo u ovom pravcu, rekao je.

O uvredama i kritikama: 

- Ništa me nije iznenadilo jer sam ja te kritike, napade i vređanja doživljavao i pre 20 godina. od ovih koji su imali mikrofon u ruci. Mene to ne pogađa, odrekao sam se mnogih stvari u životu da bih došao da pomognem ovde.

Moja obaveza je da pomognem igračima u skladu sa mojim znanjem i iskustvom. 

O utakmici sa Crnom Gorom. 

-Što se tiče utakmice sa Crnom Gorom to je bila korisna utakmica. Bila je dobra, igrači su pohvatali šta treba, ali fali nam malo lopta u ruci, treba nam malo igre.

Na kraju je usledilo pitanje o konačnih 12 igrača za Evrobasket. 

- Imamo dva roka, jedan je za Evropsko prvenstvo, a drugi je za kvalifikacije. Ja neću do poslednjeg momenta da to radim, gledaću do zadnjeg momenta da budu tu - završio je konferenciju Pešić. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading