PEŠIĆ SE DANAS OBRAĆA JAVNOSTI Selektor Srbije određuje putnike za Evrobasket
Foto: Alo.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obratiće se danas javnosti na konferenciji za medije od 13.30 tada ćemo saznati spisak igrača koji će igrati na Evrobasketu. 

Nema sumnje da će selektor govoriti i o "slučaju" Miloš Teodosić, koga je precrtao sa spiska igrača za predstojeća takmičenja. 

Uz to, očekuje se da Pešić održi ili je već održao sastanak sa igračima na kojima je saopštio ko ide na turnir i ko je prekobrojan, što će naposletku saznati i čitava nacija koja treperi uoči Eurobasketa. 

NBA SPEKTAKL Jokićev Denver će igrati na katolički Božić

Osim pomenutog Teodosića, gotovo je sigurno da na turnir neće ići ni povređeni Aleksa Avramović, dok je sada pod znakom pitanja još i Nemanja Bjelica. U najboljem slučaju očekuje se da Pešić "preškraba" još najviše pet imena.

Za mesto na turniru se još bore: Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica*, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Boriša Simanić, Nikola Jokić, Balša Koprivica, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić. 

Srbiju očekuju najvažniji mečevi. Prvo sa Grčkom (25. avgust u Areni) i Turskom (28. avgust u Istanbulu) u kvalifikacijama za Mundobasket, pa onda od 1. septembra sledi prvenstvo Starog kontinenta. 

Na turniru smo u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading