VRATIO SAM SE Slovenci će ponovo imati ubitačan tandem: Dragić i Dončič stoje rame uz rame u odbrani titule (FOTO)
Tanjug/Ap

Slovenački NBA as Goran Dragić (36) potvrdio je da će igrati za reprezentaciju na predstojećem Eurobasketu (1-18. septembar). On se tako definitivno reaktivirao iz penzije, nakon što je i u junu igrao za nacionalni tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023.

Dragić će biti uz Luku Dončića lider branioca titule, a poruku o povratku objavio je na svojim nalozima na društvenim mrežama. Napisao je samo: "Vratio sam se". I to samo nekoliko dana nakon što je zvanično postao igrač Čikago Bulsa.

Dragić se prvobitno povukao iz reprezentacije upravo 2017. godine, posle velikog finala Evropskog prvenstva i pobede protiv Srbije. U utakmici za titulu ubacio je čak 35 poena, dobio nagradu za najboljeg igrača turnira i zbog istorijskog uspeha bio proglašen za slovenačkog sportistu godine.

Pet godina kasnije, nije mogao da odoli povratku u nacionalni tim na početku ovog leta, a onda mu se toliko svidelo da je rešio da zaigra na još jednom velikom turniru, na kojem će Slovenija zaigrati kao aktuelni prvak Starog kontinenta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading