DŽORDAN SE OPROSTIO OD RASELA "Bio je primer svima"
EPA/LARRY W. SMITH

Bil Rasel je igrač koji se smatra jednim od najboljih u istoriji lige. Njegova smrt potresla je brojne igrače, koji su se oglašavali tim povodom, a jedan od njih je i legendarni Majkl Džordan.

- Bil Rasel je bio pionir – kao igrač, kao šampion, kao prvi crni glavni trener u NBA i kao aktivist. On je utabao put i postao primer za sve crne igrače koji su došli u ligu nakon njega, uključujući i mene. Svet je izgubio legendu. Moje saučešće njegovoj porodici. Neka počiva u miru. 

Emotivan oprost imao je i sjajni plejmejker, Medžik Džonson.

- Bio je jedan od prvih sportista na prvoj liniji borbe za socijalnu pravdu, jednakost i građanska prava. Zato sam mu se toliko divio i voleo. Tokom našeg prijateljstva, uvek me je podsećao na poboljšanje stvari u crnačkoj zajednici. Kasnije u životu, nikada nije propustio priliku da mi kaže koliko je ponosan na mene zbog onoga što radim za Crnu Ameriku širom zemlje. Zauvek ću pamtiti njegov smeh, smisao za humor i ljubav prema košarkaškoj igri. Uprkos svim svojim dostignućima, bio je tako skroman, blag džin, veoma inteligentan čovek, i koristio je svoj glas i platformu da se bori za Crne ljude. Od dana kada smo se upoznali, bio mi je mentor i delio savete. Ovo je ogroman gubitak za ceo svet košarke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading