MICIĆ NIJE ZNAO DA JE PRVAK EVROPE Šokantno priznanje srpskog pleja: Mislio sam da je nerešeno
AP Photo/Darko Vojinovic

Košarkaši Efesa predvođeni fenomenalnim Vasilijem Micićem odbranili su titulu šampiona Evrope na Fajnal for Evrolige koji se održao u Beogradu.

Efes je najpre posle drame pobedio Olimpijakos u polufinalu, a onda je u meču za trofej pao Real Madrid uz sjajna izdanja srpskog plejmejkera.

VELIKA ODLUKA Nikola Jokić igra za Srbiju

- Imao sam sitnih problema sa povredom u drugom poluvremenu pa sam uglavnom razmišljao kako da sačuvam snagu za sam finiš. Svestan sam bio da nisam igrao dobru utakmicu, ali sam se osećao dobro u poslednjem minutu. Osećao sam da imam snagu u nogama i da je bilo najbitnije da ostanem koncentrisan - rekao je Micić za sajt Evrolige, pa se priseća poslednjeg odlučujućeg napada:

- U tom trenutku sam pokušao da nateram protivnika na preuzimanje, pre svega da Vezenkov bude na meni. Na kraju je sve ispalo idealno jer sam pogodio šut života i to u Beogradu pred njihovim navijačima. Najbolji momenat u karijeri za sada.

Protiv Reala nije bilo ništa manje uzbudljivo. I ponovo je čovek odluke bio Micić. 

- Iskren da budem, nikada ne gledam u semafor. Tako je u poslednjih pet godina. Ne znam nikada koliki je rezultat. Samo želim da ostanem miran, koncentrisan. Protiv Reala sam hteo da postignem koš, ali sam video Šejna u uglu da je sam i doneo sam odluku za koju sam smatrao da je najbolja u tom momentu. Kada sam video da je on krenuo da se raduje shvatio sam da smo pobedili, ja sam iskreno mislio da je rezultat bio izjednačen - otkrio je Micić.

MICIĆ NIJE ZNAO DA JE PRVAK EVROPE Šokantno priznanje srpskog pleja: Mislio sam da je nerešeno

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

 

Micić i Šejn Larkin čine najbolji bekovski tandem u Evropi.

- Došao sam iz Žalgirisa, a on iz NBA sa ciljem da se dokaže, ali smo obojica bili skromni i pre svega nismo bili sebični. To je ključ. On je najbolji saigrač koga sam ikada imao. Odličan je košarkaš i sjajan je kao osoba. Uvek je spreman za saradnju. Nikada se nije osetila neka konkurencija između nas dvojice, već smo uvek uspevali da skinemo pritisak jedan sa drugog. Imamo zaista jedinstven i dobar odnos iako nikada nismo otišli na ručak ili kafu - rekao je Micić.

Efes je osvojio Evroligu, ali ne i titulu u Turskoj, pošto je u finalu bolji od njih bio Fenerbahče.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading