PORESKA INSPEKCIJA POSETILA ZVEZDU I PARTIZAN Čović otkrio koliki je dug Zvezde i prihod od države!
Foto: Vladimir Marković

Čović je otkrio da je budžetska inspekcija u petak pred četvrtu utakmicu posetila i Crvenu zvezdu i Partizan.

- Nama, a i njima je u petak pred četvrtu utakmicu došla budžetska inspekcija. Dobili su odmah sve podatke od 2011. godine, sve što su tražili. Treba da se proveri i koliko ste dobili para od preduzeća koja imaju velike poslove sa državom - otkrio je Čović.

Prvi čovek crveno-belih otkrio je koliko klub sa Malog Kalemegdana duguje na ime poreza.

NEĆEMO DOZVOLITI DA NAS KRADU Čović se oglasio pred meč odluke sa Partizanom

- Pitam se da li će budžetska inspekcija i kod njih i kod nas proveriti da li su svi zaposleni i svi igrači u stalnom radnom odnosu kao što je po zakonu. Da li plaćaju poreze na penziono, zdravstveno... Zvezda sve to plaća. Zvezda duguje PDV u iznosu od od 67.335.000 dinara, odnosno 572.000 evra. Imamo još mogućnost da se na taj dug računa kamata, pošto se dug proteže od januara 2021. godine. Imamo i spornih 6.941.000 dinara, što smo platili u aprilu 2014. godine. To je ušlo u UPPR, sud je doneo odluku i ne postoji nijedna uprava koja ne sprovodi sudsko rešenje - rekao je Čović, a zatim saopštio koliko je para Zvezda dobila od države od 2011. godine - kaže Čović i dodaje:

PORESKA INSPEKCIJA POSETILA ZVEZDU I PARTIZAN Čović otkrio koliki je dug Zvezde i prihod od države!

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

- Crvena zvezda je sve podatke dala na svom sajtu i pružila javnosti. Koliko smo para trošili, koliko smo primali, koliko smo dobili od države, koliko su naknade za igrače, menadžment i stručni štab. Mi smo za 11 sezona potrošili 69.748.000 evra. Od tih para, mi smo našim poslom obezbedili 46.606.000 evra. Država nam je dala 23.141.000 miliona za 11 sezona, država nam je procentualno davala 33% sezonski.

Čović je obelodanio i koliko je država prošle sezone dala Zvezdi.

- Mi smo od Grada Beograda u prošloj sezoni dobili 2.483.000 evra, od države 2.704.000 evra. Dakle, mi smo prošle sezone od države dobili 5.187.000 evra. To su podaci zaključni sa prvim junom 2022. godine. Ja se ponosim time što smo ovako transparentni - kaže predsednik KK Crvena zvezda.

PAKLEN RASPORED Zvezda i Partizan završavaju ABA ligu i počinju KLS u istoj nedelji

Čović se zahvalio državi na pomoći i prozvao navijače Partizana zbog skandaloznog skandiranja.

- Mi smo vrlo zadovoljni sa državom i sa svim onim što nam je ono predsednik doneo. Kada Partizan gubi, skandira se Vučiću i Čović Vesni. Da li su predsednik i Čović Vesna krivi što Partizan gubi ili što Partizan ima dug 6.500.000 evra? Jednostavno nismo isti. Mi nismo licemeri, i nikada nećemo biti licemeri. Ja imam dovoljno iskustva, radeći raznorazne poslove, da uvek primetim da ljude koji imaju rezultat i koji primećuju određene stvari i javno ih kažu, kako u politici, tako i u sportu, da se dobijaju zadaci da takvi ljudi treba da budu marginalizovani i diskreditovani.

Podsećamo, peta utakmica igra se u petak od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading