ŠPANCI PRETNJA PARTIZANU Valensija želi vajld-kard Evrolige za narednu sezonu
EPA

Valensija je ove sezone ispala od Virtusa u polufinalu Evrokupa, iako je tokom regularnog dela sezona u ovom takmičenju bila bolje plasirana od Virtusa.

Iako nisu izborili plasman korz Evrokup, čelnici španskog kluba odlučili su da apliciraju za vajld-kard Evrolige. Ukoliko Valensija dobije specijalnu pozivnicu, tako će postati četvrti španski tim u ovom takmičenju. 

Baš zbog toga, što u Evroligi igraju tri ekipe iz Španije, mnogi smatraju da je manje verovatno da će Evroliga pozvati Valensiju.

Međutim, ovaj tim ima velike ambicije za narednu sezonu, a shodno tome na meti su brojni igrači.

HVALA TI MAJKO Srceparajuća poruka Vase Micića posle evropske titule u Beogradu (FOTO)

ŠPANCI PRETNJA PARTIZANU Valensija želi vajld-kard Evrolige za narednu sezonu

EPA

 

Između ostalih, na meti Valensije se nalaze Jan Veseli, koji igra u Fenerbahčeu i Džanan Musa, koji je nedavno proglašen za najkorisnijeg igrača u španskom prvenstvu.

Pored Valensije u igri za vajld-kard Evrolige su i drugi klubovi. Čeka se rasplet u ABA ligi, a još uvek nije jasna situacija oko ruskih klubova, koji zasigurno neće nastupati u FIBA takmičenjima.

Evroliga i Evrokup nisu pod ingerencijom FIBA-e, pa i dalje postoji šansa da se Rusi vrate u ova takmičenja.

Još jedna stavka ide na ruku Valensiji, a to je budžet. Kako Evroliga zahteva, od naredne sezone će minimalni budžet morati da bude sedam miliona evra, a Valensije je tu u prednosti u odnosu na dosta klubova. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading