SVAČA ČAST, CARE Uplatio 500.000 evra za lečenje malog Vukana i time pokazao ljudsku veličinu
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Nikola Mirotić je sportista koji je uplatio čak 500.000 evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića, piše Informer.

Košarkaš Barselone godinama pomaže srpski narod, a ovim gestom je ostavio sve bez teksta. Često je deo akcija koje organizuje humanitarna organizacija „Srbi za Srbe".

Vukan Stojiljković boluje od spinalne mišićne atrofije i još jedno je dete u nizu kojem je potreban najskuplji lek na svetu.

- Kod ove bolesti je najbitnije što pre primiti Zolgensmu. 18. maja bismo otišli tamo i odmah bismo krenuli sa analizama što bi značilo da će tada početi i lečenje. Mi moramo da pokušamo da skupimo novac, ne smemo to lako ispustiti. Sada ste nam potrebni više nego ikada, upravo sada. Sada je trenutak kada mora da se zapne, jer mi verujemo da do 18. možemo skupiti novac i otići u Budimpeštu - napisano je na Fejsbuk stranici "Da i Vukan pobedi SMA. 

PRIZNANJE ZA PLEJA CRNO-BELIH Panter u drugoj petorci Evrokupa 

Miloš i Ivana Stoiljković, Vukanovi roditelji nedavno su rekli da je došlo do velike donacije od strane jednog srpskog sportiste koji je želeo da ostane anoniman.

- On je veliki čovek za našu porodicu, promenio je tok cele akcije. Uz ostatak ljudi koji su do sada pomagali, učinio je mnogo da spasimo Vukana. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nena

09.05.2022 22:35

Bravo za plemenitog igraca iz Spanije srbin poreklo...