DINO RAĐA O MOGUĆIM PROMENAMA U ABA LIGI Mislim da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku
AP/Elise Amendola

Jadranska liga mogla bi ovog leta da doživi i te kako ozbiljne promene, odnosno moguće je napuštanje klubova iz Hrvatske.

Alpe Adria Cup koje okuplja klubove Centralne Evrope, preciznije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Alpe Adria Cup funkcioniše pod ingerencijom FIBA što je glavni razlog svega. 

"ZEMLJOTRES" U REGIONU Hrvati napuštaju ABA ligu?

-Nismo ništa odlučili, ali smo na sednici u utorak ponudili klubovima opciju da igraju u Ligi šampiona, Evrokupu i Alpe Adria kupu i za sve će biti plaćeni. Sada je na njima da odluče, za to imaju sedam dana. Dakle, idućeg utorka ćemo sve znati. Naravno, ako se dogovore, od sledeće sezone neće moći da igraju u ABA ligi. To bi jednostavno bilo nemoguće zbog rasporeda. Ali mislimo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je donela ABA liga u poslednjih 20 godina? Ništa. Živimo, stalno se borimo da ostanemo, a ta liga se pretvorila u poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance. Pitamo se kad su nas tukli Rumuni i Poljaci. Pa hajde da promenimo nešto, da vidimo kako rade i kakvi su im klubovi - rekao je Dino Rađa, predsednik hrvatskog saveza. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading