"ZEMLJOTRES" U REGIONU Hrvati napuštaju ABA ligu?
Foto: Youtube/Printscreen

Jadranska liga mogla bi ovog leta da doživi ozbiljne promene, tačnije da ostane bez klubova iz Hrvatske.

Dok se u Srbiji poslednjih dana intenzivno govori o velikoj nepravdi učinjenoj osvajaču ABA 2 lige Zlatiboru, Košarkaški savez Hrvatske je na nedavno održanoj sednici izneo jasan predlog da tamošnji klubovi napuste Jadransku ligu i priključe se drugom regionalnom takmičenju, piše Mozzartsport.

Budućnost preko "pantera" do polufinala sa Partizanom

U pitanju je Alpe Adria Cup koje okuplja klubove Centralne Evrope, preciznije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Alpe Adria Cup funkcioniše pod ingerencijom FIBA.

Potencijalni izlazak hrvatskih klubova iz ABA lige definitivno bi zatvorio vrata Evroligi i takmičenjima pod rukovodstvom te organizacije i cilje je potpuno okretanje Fibinoj Ligi šampiona, Evropa kup i pomenuti Alpe Adria kup.

ZVEZDA SAZNALA IME RIVALA U POLUFINALU Slovenci lako izašli na kraj sa Igokeom

Na hrvatske klubove se vrši pritisak da izađu iz ABA lige i na pomenutoj sednici iznet je detaljan plan pod kojim bi uslovima i na koji način mogli da naprave "transfer" u druga takmičenja. Sve pod parolom razvija hrvatskih košarkaša što bi za cilj imalo promociju novih reprezentativaca Hrvatske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading