TEO JE NA PUTU! Pešić pred početak kvalifikacija za Mudobasket: Vrlo sam zadovoljan da su se svi igrači koje smo pozvali odazvali
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

- Svi igrači su došli koje smo pozvali. Teo je u putu, dolazi, imao je zdravstveni problem u porodici, na veliko zadovoljstvo za sve nas sinoć je igrao utakmicu i dolazi. Ostali su tu, stizali su kalo su stigli, neki iz Fuenlabrade su zakasnili, jer su imali utakmicu u Malagi -  rekao je Pešić.

Na njegovom preliminarnom spisku bilo je 24 igrača.

 - Dobar osećaj, vrlo sam zadovoljan da su se svi igrači koje smo pozvali odazvali. Oni koji igraju u Evroligi i NBA imaju druge probleme. Nisam skraćivao spisak, svi su tu, i videćemo ko može da pomogne. Imamo i par mladih igrača koje ja želim da vidim, da vide kako je u reprezentaciji, da osete kako je biti reprezentativac - dodao je on.

Pešić je u reprezentaciju pozvao čak šest debitanata.

- Tu je jedan, nema pitanja o protivnicima, jer smo mi najbolji na svetu i nepobedivi. Igramo protiv ekipe koja se sakrila iza Litvanije. U prednosti su u odnosu na nas, jer su zajedno od juna i jula. Imaju tri igrača iz Španije, dvojica iz Italije, iz VTB lige. Tu je i Kuruc, iz Partizana, već su uigrani. Pripremamo utakmicu, vidi se da su dobro uigrana mašina. Za nas će to biti dodatan izazov, a za to se nemamo vremena, hteli mi ili ne. Trudimo se koliko god je moguće da budemo racionalni u izboru napada i odbrane i u postavljanju igrača na svoje pozicije koje imaju u klubovima. Iovako su zbunjeni, pa ne moram još ja da ih zbunjujem - izjavio je selektor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading