Mega podržala košarkaški klub u kolicima
KK Mega

Kako je saopšteno, ovaj projekat inkluzivnog tipa nastao je na inicijativu Saveza košarkaša u kolicima Srbije i trebalo bi da okupi šest najboljih srpskih timova koji će se takmičiti u prvenstvu u Kupu.

"Drago nam je da smo u mogućnosti da podržimo ovako plemenitu ideju, a posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da će se ekipa u ovoj sezoni takmičiti pod nazivom Mega Despot. Izuzetno je važno da se u našem okruženju podigne svest o ljudima sa invalididetom i nadam se da će ova akcija dati značajan doprinos tom", rekao je Goran Ćakić, generalni menadžer Mege.

Košarka u kolicima je najinkluzivninji sport, iz prostog razloga jer okuplja ljude sa različitim tipovima hendikepa, ali i one bez invaliditeta, koji se u tom slučaju kroz igru stavljaju u situcaiju hendikepa i time se njihove mogućnosti izjedanačavaju na terenu.

"Ova naša saradnja nije slučajna, jer Despot i Mega dele iste vrednosti, pre svega u pogledu razvoja i promovisanja mladih košarkaša. I mi smo kao i Mega najmlađa ekipa u regionu i na to smo ponosni. Takođe, imamo i dva reprezentativca, od kojih je jedan od njih Lazar Makulović, sigurno najbolji mladi košarkaš u kolicima u Srbiji. Podrškom koju nam je ukazala Mega, sa aspekta društvene odgovornosti, svrstala se u red sa najvećim evropskim i svetskim klubovima. Zahvalni smo im na tome i uveren sam da će saradnja biti uspešna i dugoročna", rekao je Nikola Ðurđević, predsednik i trener KKK Despot.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading