LEGENDA JE IZGUBILA POSLEDNJU BITKU Objavljeno vreme i mesto sahrane Dragutina Čermaka
KK Partizan

Legendarni košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije Dragutin Čermak preminuo je danas u Beogradu, na svoj 77. rođendan.  Sahrana Dragutina Miška Čermaka će biti u ponedeljak, 18.10. na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 12 časova.

Čermak je bio član čuvene generacije reprezentacije Jugoslavije koja je 1970. postala prvak sveta u Ljubljani, košarku je počeo da igra u Radničkom iz Beograda, odakle je 1969. prešao u Partizan. U redovima crno-belih, Čermak je bio jedan od najboljih igrača sve do 1973. godine. Igrao je u generaciji sa Farčićem, Latifićem, Zečevićem, Beravsom, Todorićem, Kićanovićem, Dalipagićem i drugim asovima. Iz Partizana, Čermak je otišao u holandski Donar, zatim belgijski Lijež i potom ponovo u beogradski Radnički. 

Kao trener, Dragutin Čermak je od 1980. godine radio u Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Jordanu i Alžiru. Od 1968. do 1972. Čermak je nosio plavi dres reprezentaciej SFR Jugoslavije sa kojom je 1970. u Ljubljani postao šampion sveta. U Meksiku 1968. Čermak je postao Olimpijski vicešampion, a 1969. i 1971. je bio deo plavog tima koji je dva puta osvajao srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading