NOVA ABA "BOMBA" Džikić doveo pojačanje iz Evrolige (FOTO)
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Budućnost je sve jača, u Podgoricu samo stižu zvučna pojačanja, najnovije je - Di DŽej Sili. Amerikanac je u Podgoricu došao posle sezone u dresu minhenskog Bajerna.

Sili je već nastupao u ABA ligi, i to na početku profesionalne karijere, kada je u sezoni 2013/14 branio boje Radničkog iz Kragujevca. Put ga je potom odveo u Nemačku, igrao je i u Španiji, Turskoj, Izraelu i Litvaniji, kratko bio i u Razvojnoj ligi, a minulog leta ga je u Minhen doveo Andrea Trinkijeri. Upisao je 27 nastupa u Evroligi u sezoni za nama i u proseku beležio 8,1 poena uz 2,2 asistencije i 51,5 odsto preciznosti u šutu za tri poena.

Sili je tako postao šesto pojačanje ekipe koju vodi Aleksandar Džikić. Pre njega su stigli Edin Atić (Igokea), Marko Jagodić Kuridža (Crvena zvezda), Džejkob Vajli (Gran Kanarija), Igor Drobnjak (Studentski centar) i Vladimir Micov (Olimpija Milano).

Podgoričane su napustili Amadeo Dela Vale (Breša), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Fedor Žugić (Ulm), Melvin Edžam (Cedevita Olimpija), Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Dragan Apić (Zjelona Gora) i Vili Rid.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading