SKANDAL U NAJAVI Klub plaćao igračima vile da se zabavljaju sa ljubavnicama
EPA-EFE/JASON SZENES

 

Bruklin Netsi imaju u timu brojne zvezde, ali ne i NBA prsten.

Iako su se u klubu trudili da ispune sve želje i hirove igrača, rezultata nije bilo.

Kevin Durent, Kajri Irving, Deandre Džordan, Džejms Harden... pojedini su nestajali na nedelju, dve, sve im je tolerisano.

Nagrađivani novinar Met Saliven je u šou Dena Le Batara ispričao kako su Netsi svojim zvezdama osiguravali i plaćali sve što su one poželele, čak su im i iznajmljivali vile za provod s ljubavnicama.

- Vrlo visoko pozicionirani činovnik Netsa koji se bavi finansijama rekao mi je da klub funkcioniše s gomilom praznih čekova od njihovog dolaska. Može se raditi o iznajmljivanju kuće u Kaliforniji na nedelju dana za provod s devojkom ili ljubavnicom, o provodu s prijateljima ili nekakvoj opremi za nasumična sranja. I to im je sasvim u redu - rekao je Saliven. - Jednostavno iznajme kuću na račun kluba. Igrači ne plaćaju puno toga svojim novcem. Finansijski tim Netsa svake nedelje gleda račune i misli da sve ima pod kontrolom, a onda nailaze na nove troškove i prilagođavaju budžet. Svaki put pronađu nešto novo. Puno stvari koje Netsi rade nisu sasvim čiste, zato su i podigli takav zid oko sebe i svega što rade. Na primer, usred pandemije su Irving, Durent i njihovi prijatelji iz tima trenirali u staroj Kobijevoj dvorani u Kaliforniji. To je bilo zabranjeno, ali oni su održavali tajne treninge kako bi se Irving i Durent vratili u formu.

Pravila kolektivnog ugovora zabranjuju bilo kakve kompenzacije za igrače van onih određenih ugovorima. Kršenje tih pravila može dovesti do visokih kazni, pa čak i raskida ugovora.

Samo je pitanje kako će NBA liga shvatiti ove reči i hoće li otvoriti istragu jer je u celoj priči puno sivih zona.

Niko neće goniti predsednika kluba koji je igraču platio večeru, ali nedeljni najam kuće na račun kluba kako bi se igrač zabavljao s ljubavnicom možda, ipak, spada pod ozbiljnije troškove - prekršaje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading