NEUTEŠNA JOVANINA MAJKA Njen duh nas ne napušta, tu je sa nama, živi u mojim grudima, i evo šta je poručila roditeljima
Foto: Youtube/Printscreen

Najteže je danas bilo majci i sestri Jovane Kojić koje su stoički, sa tugom u srcu, izdržale peti po redu Memorijalni turnir posvećen njihovoj devojčici. Suznih očiju, jedva je smogla snage da o Jodži, kako su je svi zvali, evocira sećanje njena starija sestra Dejana Miletin (30) koja je nedavno rođenoj ćerki dala ime Jovana.

-Starija sam od Jovane šest i po godina. Uvek sam imala zaštitničku ulogu starije sestre prema njoj, nažalost, nisam mogla da je zaštitim kobnog dana. Velika je razlika u godina između nas dve i nismo

dovoljno vremena provodile zajedno, boli me to. Ja sam otišla na fakultet...-u suzama je ispričala Dejana, prisećajući se mlađe sestre.

- Oduševljeni smo svi u porodici idejom da se svake godine organizuje Memorijalni turnir koji nosi ime naše Jovane. Ona je obožavala košarku, sport uopte, druženje, pevanje. Drago nam je da vidimo da dolaze mlade nade košarke-rekla je Dejana.

NEUTEŠNA JOVANINA MAJKA Njen duh nas ne napušta, tu je sa nama, živi u mojim grudima, i evo šta je poručila roditeljima

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Srećna što se na parketu SC „Jezero“ okupilo 115 mladih košarkašica iz Subotice, Novog Sada, Novog Bečeja i Srpske Crnje, majka Dragana rekla je da joj turnir mnogo znači, jer vidi da Jovana još živi u
srcima svih prijatelja.

- Njen duh nas ne napušta, tu je sa nama, živi u mojim grudima, ali i u srcima njenih nekadašnjih kolega i saigračica. Drago mi je što vidim da su ove devojke srećne i što se bave košarkom, kao što je i moja Jovana. Želim da poručim svim roditeljima: Čuvajte i volite svoju decu, ja bih sve dala da mogu ponovo da zagrlim i poljubim moju ćerku. Bila je puna života, pozitivne energije, vedra i nasmejana - rekla je Jovanina majka.

Mirjana Milanović, predsednica SOŽKK „Kikinda“ i ove godine je sa puno emocija govorila o Jodži i njenoj energiji koja je plenila uvek i na svakom mestu.

NEUTEŠNA JOVANINA MAJKA Njen duh nas ne napušta, tu je sa nama, živi u mojim grudima, i evo šta je poručila roditeljima

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

-Želimo da Jovaninu energiju prenesemo na buduće generacije. Bila je vedra i pozitivna osoba, veliki prijatelj koja nas je bodrila kad nam je bilo teško. Pre pogibije, Jovana se povredila na jednoj utakmicii i bila u fazi oporavka. Nažalost, sudbina ju je odvojila od nas. Prošle godine smo napravili pauzu zbog korone, ali smo uradili dokumentarni film o njoj. Cilj nam je da okupimo što više ekipa, da se ženska košarka podigne na jedan viši nivo, da popularizujemo ženski sport u Kikindi.

Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja je dala podršku i pomoć za turnire-rekla je Milanović.

Jovan Kojić imala je 18 godina kad je poginula 14. maja 2016. godine nadomak Kanjiže, kod raskrsnice za Mali Pesak.

Pored košarke u kojoj je igrala na poziciji plejmejkera, imala je još jedan talenat- pevanje. Nesrećnog dana, zajedno sa dvojicom muzičara, krenula je na svirku, na salašu blizu Kanjiže.

Zbog slabe vidljivosti, došlo je do sudara dva putnička automobila. Tada su tri osobe poginule, među kojima je bila i maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole. Saobraćajnu nesreću preživela je samo jedna osoba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading