ĐILASE, JEL’ TE NIJE SRAMOTA?! Uspeh srpskih košarkašica predstavlja kao njegov: Ja sam vam izborio finale!
EPA-EFE/Kai Forsterling

Košarkašice Srbije večeras od 21 čas igraju protiv Francuske u finalu Evropskog prvenstva.

Već su devojke obezbedile treću medalju za Srbiju, ostaje samo da se vidi kog sjaja, zlatnog ili srebrnog. U svakom slučaju - veliki upeh. Ogroman.

Ali, čiji?

Svako normalan rekao bi 12 devojaka koje "krvare" na terenu, stručnog štaba, koji im je tu za svaku sitnicu.

Ali, ne i on.

"Negde, 2012, troje ljudi, ambicioznih i željnih uspeha: Dragan Đilas, tadašnji predsednik KSS, doveo je za selektora Marinu Maljković, najmlađu u Evropi, Marina je dovela Anu Joković, potpredsednicu KSS zaduženu za žensku košarku, seli su i počeli da prave ženski košarkaški bum.

Prvo smo se 2013. plasirali na Evropsko prvenstvo, bili četvrti, a dve godine kasnije, 2015, ne samo da smo otišli na šampionat Evrope, već smo na njemu osvojili zlatnu medalju i obezbedili direktan plasman na Olimpijske igre.

A tamo, u Riju, Đilas nosi dva kofera, osim svog, i onaj drugi sa stvarima koje su zaboravile plus ono što vole da jedu: smoki, plazma... I osvojili smo bronzu!"

Između ostalog ovako stoji na njegovom mediju.

U redu, uzeti za sebe mrvicu zasluga, ali staviti sebe u prvi plan, kao osobu bez koga svega ovoga ne bi bilo!? Tužno. Da ne upotrebimo neku reč koja ne priliči osobama lepih manira.

Čujete li negde da se sada predsednik KSS busa u grudi zbog medalje.

Jok. Ćuti i radi, a rezultat se vidi.

I, da ponovimo, na pobedničkom postolju medalje dobijaju igračice i stručni štab, na Olimpijskim igrama samo akteri na terenu, čak ne ni selektori.

Mora da postoji razlog zašto nikad medalju ne dobija čelni čovek saveza! Zar ne?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vodolijax

27.06.2021 19:02

Pa preko Dabovićke on to misli......

milan

27.06.2021 20:39

ima doprinos navijo je za njih od kuce ko i drugi.he.he.ako je i navijo to je pitanje.a to sto je ranije ucestvovao izvinite to je mrvica.nije bas da se dize u nebesa pa i njegova izabranica igrala tad moro je hteo ne hteo da pmogne malo nesto.