"Marka": Stara srpska garda prepreka Španiji na putu ka medalji!
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

U najavi sustaršnjeg četvrfinalnog meča između Srbije i Španije, koje su se pre dve godine sastale u polufinalu istog takmičenja u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, španski list u superlativima govori o ekipi koju predvodi Marina Maljković.

- Srbija se još jednom nalazi na putu Španije do medalje. Dve ekipe sastaće se sutra do 21 sat u Valenisji, a balkanski tim biće prva velika prepreka sa kojom će se suočiti aktuelne šampionke Evrope, koje će pokusati da izbore 10. nastup u polufinalu ženskog Evrobasketa u 11 izdanja do sada odigranih u 21. veku - stoji u tekstu Marke.

Marka navodi sa košarkašice Srbije imaju drugi najbolji napad na takmičenju iza Francuske i da su u četvfianle došle direktno sa prvog mesta u grupi B sa ostvarene tri pobede.

- Sve to postigli su oslanjajući se na svoju "staru gardu". Imaju devet igračica koji su prešle 30, sve su u punoj zrelosti, počev od Sonje Vasić. Klasična evropska košarkašica od 1,89 metara, ima 31 godinu, ali je najavila povlačenje nakon Igara u Tokiju. Njena kolena više ne mogu da podnesu opterećenje, iako njego telo govori suprotno. Prosecno beleži 15,3 poena, šest skokova, četiri asistencije - navodi Marka.

Španski list kaže da se pored Vasić ističu i Jelena Bruks, Tina Krajišnik i Ivon Andreson.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading