MOŽE I MORA BOLJE Maljković i Bruks realne posle plasmana u četvrtfinale
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srbija je maksimalnim učinkom u grupnoj fazi obezbedila direktan plasman u četvrtfinale, čime je napravljen prvi korak ka cilju, a to je osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu. Naredni meč naše devojke će igrati u sredu, protiv pobednika duela A2-B3. 

Selektorka Marina Maljković je smireno analizirala i meč protiv Crnogorki i celu grupnu fazu. 

- Imale smo uspona i padova tokom grupe. Pobedile smo Italiju, Grčku i Crnu Goru, ostvarile primarni cilj, a to je plasman u četvrtfinale. Sad moramo da sagledamo sve utakmice, da ustanovimo gde smo grešile, a da zatim uradimo sve što je u našoj moći da pomenute greške ne ponovimo u četvrtfinalu. Sad znamo kako bi trebalo, a kako ne bi trebalo. Moramo da stavimo prst na čelo i da radimo ono što moramo i možemo - naglasila je Marina Maljković.

Kapiten Jelena Bruks je svesna da je bilo grešaka. 

- Pobedile smo i to je najvažnije. Počele smo loše utakmicu. Nismo imale dovoljno agresivnosti u odbrani i napadu. Probudile smo se na vreme, odigrale smo daleko agresivnije u odbrani, stigle do trijumfa, a sada sve misli usmerile ka četvrtfinalu. Ono što je izvesno i jasno, u četvrtfinalu ćemo morati da odigramo na izuzetno visokom nivou, mnogo bolje nego u grupi, ako želimo, a želimo u polufinale, do borbe za medalju - rekla je Jelena Bruks.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading