ŠOK U HRVATSKOJ! Na spisku košarkaša za kvalifikacije za Olimpijadu ima Bogdanovića, ali nema trofejnog igrača
AP/Sue Ogrocki

Reprezentacija Hrvatske će napasti plasman na Olimpijske igre bez Krunoslava Simona i Dragana Bendera. Njih dvojica su morala da otkažu zbog povreda. Na poslednjem preseku sa šireg spiska otpala je četvorka: Lovre Gnjidić Boris Tišma, Ivan Perasović i Darko Planinić.

Selektor Hrvatske Veljko Mršić objavio je spisak od 16 igrača na koje računa za kvalifikacioni turnir koji vodi na Olimpijske igre.

Na krajnjem spisku nalaze se:

Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.

Dolazak Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivice Zupca zavisiće od njihovih nastupa u NBA plej-ofu i koliko će njihovi timovi produžiti sezonu. I Mario Hezonja je u sličnoj situaciji jer će u Grčkoj da se bori za titulu u dresu Panatinaikosa.

Hrvatska će biti domaćin kvalifikacionog turnira i sve utakmice igraće u Splitu u dvorani "Spaladijum". Na Olimpijske igre ide samo pobednik turnira, a rivali Hrvatima biće Brazil, Tunis, Nemačka, Rusija i Meksiko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading