Spanulis predvodi Grke na putu do Tokija!
EPA

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Rik Pitino objavio je preliminarni spisak 11 igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju na kojem se posle šest godina ponovo našao i Vasilis Spanulis, saopšteno je na sajtu Košarkaške federacije Grčke.

U konkurenciji nisu bili igrači koji još imaju obaveze u svojim klubovima,a njima će pozivi biti uručeni naknadno.

Osim legendarnog beka Olimpijakosa, koji će u avgustu napuniti 39 godina i koji je sa nacionalnim timom osvajao zlato na Evrobasketu 2005 i srebro na šampionatu sveta godinu dana kasnije, među Pitinovim izabranicima su: Kostas Adetokumbo, Janis Atinau, Vasilis Haralampopulos, Vasilis Kavadas, Janulis Larencakis, Kostas Papadakis, Jorgos Printezis, Nikos Rogkavopulos, Hristos Saloustros i Kostas Slukas.

Selekcija Grčke će sa pripremama u nekompletnom sastavu početi već sutra u atinskoj dvorani OAKA, a pre puta u Kanadu na kvalifikacije za Igre u Japanu učestvovaće na Akropolis kupu, gde će im rival biti selekcije Srbije, Meksika i Portorika.

Protivnici na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, osim selekcije domaćina Kanade, biće im Kina, Češka, Turska i Urugvaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading