Zvonimir Boban
youtube/TvKalendarHR
Zvonimir Boban

youtube/TvKalendarHR

Zvonimir Boban, Foto: youtube/TvKalendarHR

"Sećam se toga s ponosom što sam bio deo te priče, zajedno sa navijačima Dinama i hrvatskim narodom. Bila je to čista smišljena provokacija. Uvukli smo se u nju, ali dobro je da jesmo. Jer to je dovelo do stvaranja naše države. Ja nikad nisam hteo ulogu heroja, heroji su ratnici koji su izneli teret i stvorili Hrvatsku. Zbog jednog udarca policajca ja nisam heroj. Da, rizikovao sam karijeru, ali i drugi su rizikovali i karijeru i život", rekao je Boban za švajcarske medije.

Zvonimir Boban

EPA/Ali Haider

Zvonimir Boban, Foto: EPA/Ali Haider

"To je bio potez za slobodu. Režim nas je godinama gazio, a mi smo bili mladi i borili smo se za svoje ideale. Ljudi govore, Boban je udario policajca, ali to je izvučeno iz konteksta. Policajac je tukao mladog dečka i ja to nisam mogao da gledam. Od tada se nikada nisam potukao."

"Ne ja, ne moj udarac. Svi oni ljudi, koji su se tog dana branili, su simboli. To je bio ustanak svih. Ali ja sam bio Boban, Dinamova desetka, to je bila razlika. Mnogi tvrde da sam rizikovao više nego ostali, ali ponavljam, to nije istina. Rizikovao sam možda svoju karijeru, ali u onom kontekstu, to ne znači ništa", zaključio je Boban.

Komentari (2)

branka met

13.05.2020 22:50

Ma, ko vas je gazio! Treba da se poklonite svim koji su vam pomogli da postanete narod i da dobijete državu na osnovu državnosti Srbije koja je bila osnova za formiranje SHS, kao i tolerantnosti Srba koji su hteli da sa vama ustašama žive u istoj državi nakon drugog svetskog rata. Srbi su vas "gazili" tako da ste uništili Jasenovac da bi zatrli tragove svog nečoveštva. Umesto hvala vam Srbi, ustaše organizuju Oluju i Bljesak. Fuj, daleko vam lepa kuća.

Trig

14.05.2020 04:13

Govno bio,govno ostao,Boban